HomeMachinesEtiketteren en printenEspera lanceert volledig nieuw machineconcept Think4Industry

Espera lanceert volledig nieuw machineconcept Think4Industry

IoT, Internet of Things, is het modewoord in onze industrie. Terwijl anderen zich opwarmen, is Espera al bezig met het implementeren van IoT. Espera heeft een volledig nieuw machineconcept gelanceerd: Think4Industry.

De elektronica-industrie heeft met smartphones en tablets een eenvoudig bedieningsconcept gerealiseerd. Maar binnen veel bedrijven is zo'n eenvoudig te bedienen interface nog geen standaard. “Iconen en app-structuren zijn gebruiksvriendelijk voor iedereen. Waarom niet in een productieomgeving introduceren”, zegt Marcus Korthäuer, Managing Director van Espera.

Met de nieuwste IoT ready-machine Espera NOVA worden kritische componenten gevolgd en gevisualiseerd en dit in real-time. Dit helpt bij het identificeren van aankomende onderhoudsmaatregelen en voorkomt tegelijkertijd onverwachte stilstand van de machine.

De NOVA werd in 2019 op de IFFA niet voor niks onderscheiden met de Meat Technology Award in de categorie Digitalisering en Automatisering. Op de Empack in Utrecht (stand E200) geeft Espera-Nederland diverse demonstraties. Uiteraard is Espera ook aanwezig op de Interpack in Düsseldorf (stand 14C11).

www.espera.com