HomeLeveranciersEtiketteren en printenEspera geeft tips om de levensduur van machines te verlengen

Espera geeft tips om de levensduur van machines te verlengen

Vocht, vet, stof en lijmresten zijn de vijand van elke productiemachine. In de voedingsmiddelenindustrie is vuilafzetting op machines soms onvermijdelijk, zelfs aan het einde van de productielijn. Vijf tips over hoe u uw weeg- en etiketteermachines in goede conditie kunt houden en zo een hoge beschikbaarheid van de weeg- en etiketteermachines en een lange levensduur kunt garanderen.

Regelmatig onderhoud van roestvast staal

Roestvast stalen onderdelen kunnen gemakkelijk en doeltreffend worden onderhouden. Bevochtig een doek met water en veeg de RVS onderdelen er regelmatig aan de buitenkant mee af. Droog de afgeveegde plekken vervolgens af met een droge doek. Dit is de eenvoudigste manier om stof- en vetafzetting te voorkomen.

Uw installatie straalt in een nieuw licht

Voor wie een beetje meer wil, is een Espera RVS reinigingsmiddel de perfecte oplossing. Breng het spaarzaam aan op roestvaststalen oppervlakken en wrijf de emulsie uit met een doek.

Luchtdruk helpt niet alleen tegen stofafzetting

Luchtdruk is perfect voor het reinigen van de etiketloop van de etiketteermachines. Etiketgeleiders, omkeerrollen en de op- en afwikkelinrichting kunnen zo optimaal van stof worden ontdaan. Deze maatregel garandeert een probleemloos papiertransport.

Verwijder regelmatig lijmresten van etiketten

Lijmresten op etiketten zijn niet alleen onaantrekkelijk, maar beïnvloeden op de lange duur zelfs de werking van uw etiketteermachine. Verwijder lijmresten eenvoudig en snel met een Espera etikettenverwijderaar . Dit verwijdert etiketresten van alle machineoppervlakken zonder zelf resten achter te laten.

Regelmatig reinigen van de thermolijst

Thermolijsten zijn verbruiksartikelen. Toch kan de levensduur verlengd worden door regelmatig onderhoud. De Espera reinigingsset voor thermolijsten is hiervoor de optimale oplossing. De set bevat een kleine spatel waarmee de vloeistof wordt aangebracht op de thermolijst die gedrenkt is in de speciaal ontwikkelde reinigingsvloeistof. De vloeistof droogt vanzelf op zonder resten achter te laten.

www.espera.com