HomeMachinesInspecterenEspera garandeert procesveiligheid en kwaliteitsborging

Espera garandeert procesveiligheid en kwaliteitsborging

Door de toenemende automatisering in productiebedrijven is de verificatie van etiketinformatie en de controle van verpakkingen essentieel geworden. Verkeerd geëtiketteerde en/of beschadigde verpakkingen kunnen in het ergste geval namelijk leiden tot dure terugroepacties en imagoschade. Het camera gecontroleerde vision systeem van Espera zorgt voor een automatische controle op elk type verpakking volgens door de gebruiker aangepaste criteria, zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde van de verpakking. Denk hierbij aan het type, de aard en inhoud van de verpakking en van het etiket, barcodes, houdbaarheidsdata en lotnummers.

Het automatische vision systeem ESVS garandeert de procesveiligheid en de kwaliteitsborging. Het bovenste systeem bestaat uit een vaste behuizing met een verticaal beweegbare line scan camera inclusief verlichtingsunit. De afstand tussen de bovenrand van de verpakking en de verlichtingsunit is vast en blijft altijd constant. De verschillende hoogtes worden automatisch ingesteld. Het onderste camerasysteem, inclusief verlichtingsunit, is vast bevestigd.

Het ESVS systeem is uitgerust met een automatische optische tekenherkenning (OCR). Optioneel kan de ESVS ook de sealrand controleren op lekken of aanwezigheid van vreemde materialen op de sealrand. In tegenstelling tot de vaak gebruikte methode om mechanisch lekken te detecteren door compressie, detecteert ESVS ook de kleinste lekken.

Een referentieverpakking is de basis voor de controle. Door gebruik te maken van de interactieve ESVS software kunnen alle parameters en de aanvaardbare toleranties worden ingesteld. Alle noodzakelijke gegevens voor de geselecteerde controles worden automatisch gevraagd door het systeem. In deze modus is het ook mogelijk om de pre-sets voor de referentieverpakking te wijzigen zonder steeds opnieuw in-leren.

Kijk voor meer informatie op www.espera.nl.