Als een marktleider in machines voor het wegen en etiketteren van consumentenverpakkingen bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen toont Espera op Empack een aantal innovaties.

Na de succesvolle lancering in Duitsland introduceert nu ook Espera-Nederland haar nieuwste generatie uitprijsmachine: de NOVA. Deze volledig eigen ontwikkeling volgt niet alleen de trend van digitalisering en industry 4.0 maar ook de belangrijkste trends in het uitprijzen van verse levensmiddelen, zoals individualisering van de verpakking, maximale flexibiliteit van het proces en uiteraard verhoging van de efficiency.

Het concept is modulair en kan flexibel aangepast worden aan het gewenste uitprijsproces. Daarnaast is de besturing volledig nieuw ontwikkeld, gebaseerd op de huidige smartphone bediening en apps. De operator kan het smart-screen ‘swipen’ naar drie niveaus en individueel configureren. Op de beurs wordt een volautomaat getoond met een geïntegreerde 3D-camera, waarmee de verpakkingsgeometrie wordt vastgesteld en juiste etiketteerpositie bepaald. Ook toont Espera de allernieuwste halfautomaat voor het handmatig uitprijzen.

Uniek voor Espera is een uitprijsmachine met één bovenprinter en vijf cassettes voor verschillende etiketten. Deze ontwikkeling speelt in op de steeds kleinere productieseries en veel wisselende etiketten en is te zien op stand 1.A101.

Steeds meer nieuwe gebruikers kiezen voor de budgetvriendelijke compacte Espera weeg/uitprijsmachine uit de ES5000-serie. Tot 65 verpakkingen per minuut worden verpakkingen automatische gewogen en geëtiketteerd. Op Empack is een uitvoering als compacte controleweger met printfunctie te zien. Zo biedt deze nieuwe technologie van Espera een toegevoegde waarde voor haar gebruikers.

www.espera.nl