HomeMachinesTransporterenErkon breidt assortiment tilhulpmiddelen uit met kantelaar Logitilt

Erkon breidt assortiment tilhulpmiddelen uit met kantelaar Logitilt

Erkon, gespecialiseerd in tilhulpmiddelen, heeft de Logitilt kantelaar voor gaasboxen en pallets aan zijn assortiment toegevoegd. De tilhulp kantelt, heft en verplaatst gaasboxen en kratten op pallets, heeft een hefvermogen van maximaal 1000 kg en kantelt tot een hoek van 90 graden. Werknemers kunnen zowel zittend als staand veilig en ergonomisch verantwoord hun taken uitvoeren. Doordat zij niet meer ver hoeven te strekken en diep hoeven te bukken om het onderste uit de box te halen wordt fysieke belasting voorkomen.

De Logitilt kantelaar is compact en zeer wendbaar, en kan daarom gemakkelijk gebruikt worden in compacte ruimtes. Met behulp van een afstandsbediening is de kiephoek aan te passen aan de werkpositie, ook tijdens het vullen of legen van de box. De kiephoek kan zo ingesteld worden, dat de Logitilt steeds automatisch op dezelfde plaats stopt. Werknemers hebben altijd vrije toegang tot de inhoud van de box. Bovendien is de breed inzetbare kantelaar ergonomisch verantwoord en veilig in gebruik.

De eerste Logitilt is onlangs in gebruik genomen door WVS Roosendaal. Hierbij was de duurzame inzetbaarheid een belangrijke reden om te kiezen voor de kantelaar. Productieassistent Anton van den Aarsen: “Onze logistiek medewerkers verwerken ruim twintig stalen kratten met papieren dossiers per week en hebben opgeteld ruim tweeduizend kilo per dag in hun handen. Met deze nieuwe machine ontzien we hun lichaam behoorlijk.”

Bert Rijsbergen, directeur bij Erkon, over de Logitilt kantelaars: “Tilhulpmiddelen spelen een belangrijke rol bij de voorkoming van rugklachten. Lage rugpijn is één van de meest gemelde en dure aandoeningen in Nederland. 70 tot 80 % van de Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met lage rugpijn. De Logitilt kantelaars helpen deze klachten te voorkomen. Bovendien completeren ze ons assortiment van kantelaars en kunnen we werknemers in uiteenlopende sectoren helpen duurzaam inzetbaar te blijven.”

www.erkon.nl