HomeNieuwsBedrijven en personenMachinebouwer Eqraft groeit en opent nieuw kantoor in Emmeloord

Machinebouwer Eqraft groeit en opent nieuw kantoor in Emmeloord

Na een periode van aanhoudende groei werd het oude pand voor machinebouwer Eqraft te klein. Tijd voor een nieuw bedrijfspand dat past bij hun groeiambities. Het techbedrijf vierde op 2 en 5 februari de feestelijke opening van zijn splinternieuwe hoofdkantoor, dat maar liefst zo’n 6.600 vierkante meter beslaat en van alle moderne gemakken is voorzien.

Eqraft ontwerpt en bouwt wereldwijd verwerkingslijnen en fabrieken voor aardappelen, uien en bulkproducten. De slimme fabrieken dragen bij aan efficiënte, betrouwbare en toekomstbestendige agri-bedrijven. De afgelopen jaren had het bedrijf het druk met tal van projecten voor automatisch sorteren, opslaan, wegen en verpakken in binnen- en buitenland. Ook groeide de Eqraft-familie van 20 man tot een 100-koppig team. Kortom: tijd voor een nieuwe locatie met meer ruimte.

Het nieuwe pand werd op vrijdag 2 februari feestelijk geopend door het hele Eqraft-team, familie, vrienden, omwonenden, pers en burgemeester De Groot van de gemeente Noordoostpolder. Maandag 5 februari was het de beurt aan klanten en leveranciers om te genieten van rondleidingen, machines in aanbouw, hapjes en drankjes. In een welkomstspeech blikte Managing Director Marcel Kampes terug op de afgelopen jaren. “We kijken tevreden terug op vijf enerverende jaren waarin we flink zijn gegroeid en een stevige basis hebben gelegd voor de komende decennia. En wat bijzonder om dat vandaag te vieren in dit nieuwe pand”, aldus Kampes. Hij vertelde ook over de zoektocht naar een nieuw onderkomen voor Eqraft. “Op de oude locatie barstten we uit onze voegen. Afgelopen zomer vonden we dit pand op Funda en drie weken later stonden we met z’n allen in de kantine met een broodje voor onze eerste weekstart.”

Het nieuwe onderkomen van Eqraft aan de Werktuigenweg in Emmeloord werd opgeleverd in 2022 volgens de laatste duurzaamheidsstandaarden en beschikt over moderne werkplekken en vergaderruimtes, een magazijn, een assemblage- en expeditieruimte. Het nieuwe hoofdkantoor beschikt verder over 21 overheaddeuren, kranen met verschillende hijsvermogens, LED-verlichting en vloerverwarming. In de kantoorruimte van zo’n 1000 m2 krijgt elk team zijn eigen, vaste plek.

Ook burgemeester De Groot van de gemeente Noordoostpolder was aanwezig om het pand officieel te openen. Hij blikte terug op de bedrijfshistorie van Eqraft, waarvoor al veertig jaar geleden de basis werd gelegd, en typeerde de werkmentaliteit binnen het bedrijf. “De lat ligt hoog voor iedereen bij Eqraft. De randvoorwaarden voor dit succes zitten in ieders DNA: verbondenheid, ambitie, denken vanuit de klant en de oplossing. Daarbij bestaan grenzen, in welke vorm dan ook, eigenlijk niet. En dat is maar goed ook voor een bedrijf dat vanuit Emmeloord wereldwijd actief is.”

www.eqraft.nl