HomeNieuwsBedrijven en personenEPV lanceert gedragscode met CoC-certificering voor leden

EPV lanceert gedragscode met CoC-certificering voor leden

epv-peter-rikken

Niet alleen woorden, maar ook daden. De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) lanceerde onlangs op haar seminar ‘Gebruik aantoonbaar duurzaam hout’ in Garderen een eigen gedragscode met CoC-certificaat die voor alle leden verplicht is. De koers is volgens de website Vraagenaanbod.nl duidelijk onder de fabrikanten van houten pallets en houten verpakkingen. Alle EPV-leden gaan een CoC-certificaat halen onder de noemer van het beleidsplan ‘Houten verpakkingen, een bewuste keuze!'

epv-logo“Er is nu ook geen weg meer terug”, vertelt EPV-voorzitter Peter Rikken. Alle leden van de EPV hebben eind 2011 verplicht dit bewuste CoC-certificaat. Zo niet, dan is er geen plaats meer in onze branchevereniging.' De voorzitter ging tijdens zijn openingswoord op het EPV-seminar in op keurmerkhout en welke rol dit speelt voor zijn leden in de emballage- en palletindustrie. “We moeten nu reageren om de toekomstige ontwikkelingen voor te zijn door het gebruik van keurmerkhout door onszelf beter te promoten. We zijn er van overtuigd dat we met deze stap kunnen scoren”, legt Rikken uit.

Volgend jaar moeten de 24 bedrijven binnen de EPV dus kunnen aantonen dat zij in de CoC-keten zitten van gekeurd hout. In de EPV-gedragscode is verder opgenomen dat de leden het aandeel duurzaam geproduceerd hout in verpakkingen verhogen, dat het hout legaal is gekapt, dat zij zich conformen aan standaard-palletspecificaties en dat leden niet gebruik maken van verboden verduurzamingsmiddelen en, tot slot, deelname aan Stichting Kringloop Hout. Onderdeel van de gedragscode is een sanctiesysteem en een toeleveranciersverklaring.

Bron: Vraagenaanbod.nl