HomeDossiersDuurzaamheidEnviroPulp gaat verpakkingen van suikerbietenpulp maken in Nederland

EnviroPulp gaat verpakkingen van suikerbietenpulp maken in Nederland

enviropulp-logoHet Britse bedrijf EnviroPulp gaat in Bergen op Zoom een fabriek openen waar suikerbietenpulp wordt verwerkt tot milieuvriendelijke voedselverpakkingen. EnviroPulp is in 2009 begonnen in Zuid-Wales met het maken van uit papierpulp vervaardigde producten, bij wijze van milieuvriendelijk alternatief voor EPS (expanded polystyrene) en ander thermoplastisch verpakkingsmateriaal. Grote Europese winkelketens als Tesco en Carrefour gebruiken in hun supermarkten al producten van EnviroPulp.

EnviroPulp wilde haar productaanbod verbreden door in een geheel nieuwe markt te stappen; die van bio-based verpakkingen voor de voedingsmiddelenmarkt. Om dit te bereiken heeft Enviropulp besloten haar krachten te bundelen met een Nederlandse bedrijf en samen het bedrijf EPL Europe op te richten en een fabriek te openen in Bergen op Zoom, zo meldt Omroep Brabant.

Productie en distributie hadden ook vanuit het Verenigd Koninkrijk georganiseerd kunnen worden, maar deze aanpak strookt niet met het duurzame karakter van de bedrijfsactiviteiten van Enviropulp in termen van de zogenaamde ‘carbon foot print'. Het verminderen van het aantal transportbewegingen van het Verenigd Koninkrijk naar het vasteland van Europa was voor EnviroPulp de doorslaggevende reden om een partner te zoeken op het continent.

Kijk voor meer informatie op www.enviropulp.com.

Bron: Omroep Brabant