HomeDossiersDuurzaamheid'Enjoy the world': kartonnen bio-drinkbeker van Van der Windt

‘Enjoy the world’: kartonnen bio-drinkbeker van Van der Windt

windt-logo-nieuwVan der Windt levert een compleet assortiment 100 procent biologische afbreekbare verpakkingen. De verpakkingen zijn voorzien van een kiemplantlogo en gecertificeerd volgens EN 13432. Eén van de artikelen betreft een range aan kartonnen bekers, voorzien van een 100 procent biodegradeerbare PLA-coating. Deze coating heeft dezelfde functionele eigenschappen als een PE-coating, maar door de PLA-coating kan de beker volledig worden afgebroken in industriële composteerfaciliteiten.

Van der Windt heeft hiervoor een modern neutraal design laten ontwikkelen: de ‘Enjoy the world' kartonnen bio-drinkbeker, waarmee u uitstekend uw milieubewuste klanten kunt bedienen. Het unieke aan deze range is dat de bekers compleet DIN CERTCO gecertificeerd zijn én voorzien zijn van een kiemplantlogo mét een 7P-nummer. In tegenstelling tot veel andere ‘bio-bekers' in de markt, is dit de enige wijze van certificering waarmee aangetoond kan worden dat de beker ook daadwerkelijk volledig composteerbaar is.

Naast de ‘Enjoy the world' range, welke uit voorraad leverbaar is, is het ook mogelijk de bekers te voorzien van uw eigen private label bedrukking (maximaal 4 kleuren in flexo). De minimale afname bedraagt 100.000 stuks per formaat per bedrukking. De ‘Enjoy the world' range is geschikt voor warme dranken (1 zijde PLA gecoat), maar de bekers zijn ook leverbaar op aanvraag voor koude dranken (2 zijden PLA gecoat). De bekers zijn leverbaar in de formaten 150cc, 180cc, 200cc en 300cc.

windt-beker

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com.

Bron: Biojournaal.nl