HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmpack zorgt met totaalbeleving voor inspiratie en nieuwe inzichten

Empack zorgt met totaalbeleving voor inspiratie en nieuwe inzichten

Verpakkingen hebben vandaag een hele waaier aan functies. Ze beschermen producten niet alleen fysiek, maar spelen intussen ook een cruciale rol op het vlak van bijvoorbeeld houdbaarheid, de verlaging van de ecologische voetafdruk, monitoring, tracering, marketing en sales. Mee blijven op het gebied van de meest recente (r)evoluties op dit vlak? Noteer dan alvast 11 en 12 oktober in de agenda. Dan organiseert Easyfairs in de Nekkerhal Brussels North Mechelen namelijk Empack & Packaging Innovations, hét verpakkingsevent voor de Belgische professional.

Iedereen die met verpakkingen bezig is, weet dat deze sector in volle evolutie is. Nieuwe technologieën en materialen, een beter inzicht in bederfprocessen en andere transportmethodes leiden elke dag tot innoverende verpakkingen die lichter, (kosten)efficiënter, slimmer en ecologischer zijn. Ook de verpakkingsmachines zelf en hun randapparatuur ondergaan constant optimalisaties. En ook op creatief vlak beweegt van alles, aangezien verpakkingen meer dan ooit als marketing- en verkooptool fungeren.

“Als organisator van vakbeurzen zoeken we continu naar manieren om onze bezoekers een totaalervaring te garanderen”, vertelt Marketing Event Manager Karen Rammeloo. “Dat doen we onder meer door een brede waaier aan leveranciers een plaats te geven op Empack. Voor de komende editie tekenden al 140 exposanten in. De verpakkingsprofessional kan er dus op rekenen dat hij ook nu weer een mooi overzicht krijgt van wat er in de sector beweegt. Niet alleen op technisch en technologisch vlak, maar ook qua verpakkingsdesign en -marketing. Op Empack vindt daarom ook Packaging Innovations plaats. Bezoekers krijgen zo een uitgebreid beeld van de nieuwste trends inzake innovatieve en luxeverpakkingen en -materialen, POS en displays. Dit jaar brengen we leveranciers en marketeers, verpakkingsspecialisten, designers en brand owners samen op de beursvloer!”

Ook het randprogramma toont dat de bezoekers van Empack & Packaging Innovations zich duidelijk aan een totaalervaring kunnen verwachten. Karen Rammeloo: “Via specifieke routes doorheen de beurs ontdekken bezoekers gericht innovatieve oplossingen. We voorzien ook drie zones die zich op één bepaald thema concentreren. Zo staat de Green Village in het teken van duurzame verpakkingen, innovaties en materialen. Daarnaast focust de Machine Safety Plaza op de automatisering van verpakkingslijnen en gerelateerde veiligheidsoplossingen. Tot slot staan rond de Food Pack Terrace de bedrijven gecentraliseerd die een schakel vormen in de verpakkingsketen van de voedingsindustrie.”

Een nieuwigheid die zonder twijfel op veel bijval zal kunnen rekenen, is de tentoonstelling van een tiental winnaars van de Pentawards 2017, een mondiale wedstrijd voor iedereen die met de creatie of marketing van verpakkingen bezig is. Naar goede gewoonte doet Easyfairs ook op Empack & Packaging Innovations zijn reputatie van informatieverlener alle eer aan. Karen Rammeloo: “In elk van de twee theaters wordt op beide beursdagen een actueel thema behandeld. Op woensdag komen Design & Branding en Industrie 4.0/Automation aan bod. Op donderdag is het de beurt aan Sustainability en Food. Gerenommeerde nationale én internationale sprekers komen er praten over trends, uitdagingen en opportuniteiten, geïllustreerd aan de hand van best practices. Empack & Packaging Innovations wordt dus opnieuw een informatieplatform waar elke verpakkingsprofessional heel wat inspiratie en nieuwe inzichten kan opdoen!”

Kijk voor meer informatie op www.empack.be en/of www.packaging-innovations.be.