HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmpack zet innovaties De Gouden Noot in de schijnwerpers

Empack zet innovaties De Gouden Noot in de schijnwerpers

Op 5 & 6 april 2023 vindt alweer de 20e editie van Empack plaats in Brabanthallen Den Bosch. De vakbeurscombinatie Empack, Packaging Innovations & Automation4Packaging pakt ook deze editie weer groots uit. Al bij binnenkomst staan verpakkingsinnovaties van winnaars van De Gouden Noot in de schijnwerpers. Het winnen van deze wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid en debuteert in 2023 voor het eerst op Empack. Zo vinden bezoekers op beide beursdagen duurzame, effectieve en innovatieve verpakkingen van de finalisten van De Gouden Noot.

De 31e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot is gewonnen door Masterpack Group, met een baanbrekende toepassing van Modified Atmosphere technologie in de wereld van FIBC's. Tijdens de spannende prijsuitreiking op donderdag 6 oktober 2022 sleepten zij de winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot binnen. “Een belangrijke uitdaging voor de verpakkingswereld is het bijhouden van wat we doen: waar en wanneer het verpakkingsproces plaatsvindt, evenals het verbruik en de verwijdering van de geleegde verpakkingen”, aldus MasterPack Group.

Het zilver ging naar de Capsule Dispenser van Packsys GmbH. Dankzij de hervulbare dispenser kunnen patiënten thuis op een controleerbare en eenvoudig te hanteren, maar toch veilige manier over hun benodigde medicatie beschikken. Ook de winnaar van het brons staat in de schijnwerpers op Empack, waar het productieproces van plastic flessen met kooldioxide CO2 als grondstof wordt uitgelicht door Mibelle Group. De winnaar van het goud, het zilver, het brons en de overige zeven finalisten gaan de komende maanden op wereldreis en stappen in april 2023 in de wereld van Empack.

Dit zijn de zeven grote innovaties die ook de finale haalden: Bluemint steel pure van Hoffmann The Tin, Dry Molded Fiber van PulPac, FDoR (Flexo Direct on Rigid) van Van Dam Machine Europe BV, Balaton sluiting door Kraft Heinz, Duurzame papierafwasoplossing van Avery Dennison, Temcoat Liner Flow van EPG Industries en Tray to tray rPET van Hordijk Verpakkingen.

Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, organisator van de wedstrijd, zal baanbrekende innovaties feestelijk in de schijnwerpers zetten op Empack. De winnaar van De Gouden Noot 2022 staat alle dagen samen met de winnaars van het zilver, brons en de overige zeven finalisten spectaculair in de spotlights in de entree van de 20e editie van Empack. De tien spraakmakende innovaties worden tevens gepresenteerd in een speciale presentatie.

In 2023 vindt Empack gelijktijdig plaats met Packaging Innovations & Automation4Packaging in Brabanthallen Den Bosch. Samen maken deze vakbeurzen op 5 & 6 april 2023 het ontmoetingsmoment waar de top van de complete verpakkingsindustrie onder één dak samenkomt.

www.empack.nl