Op 3 en 4 april vinden de vakbeurzen Empack, Logistics & Distribution gelijktijdig plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Naast de bijna 400 exposanten die hun laatste oplossingen presenteren, biedt de editie van 2019 een programma boordevol inspirerende sprekers, succesverhalen en toekomstvisies op het gebied van verpakken, logistiek en automatisering.

Bedrijven als Ahold, Lidl, Coca-Cola en Unilever hebben de ambitie uitgesproken om er uiterlijk in 2025 voor zorg te dragen dat eenmalige plastic producten 100% recycleerbaar zijn. Empack 2019 speelt met de thema’s ‘Samenwerking in de keten' en ‘Plastics Recycling' nadrukkelijk in op deze actualiteit.

In samenwerking met NRK wordt een miniconferentie georganiseerd: ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen'. Vier experts, waaronder Jur Zandbergen, Benedict Haemers en Kris Callaert, delen hun kennis over plastic recycling in combinatie met voedselcontactmaterialen. Daarbij wordt onder andere aandacht besteed aan duurzame initiatieven en wetgeving.

www.empack.nl