HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmpack Mechelen is ultieme bestemming voor verpakkingsprofessionals

Empack Mechelen is ultieme bestemming voor verpakkingsprofessionals

Empack, het grootste verpakkingsevent van België, kondigt met veel enthousiasme aan dat het klaar is voor een jubileumeditie op 25 & 26 oktober 2023. Deze 20ste editie wordt gevierd in de Nekkerhal te Mechelen en is een dynamisch platform dat professionals, industrie-experts en vooruitstrevende bedrijven samenbrengt. Een ideale gelegenheid om te netwerken, ideeën uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie. Kom meevieren met de 140 exposanten en partners en be part(y) of our pack!

De uitdagingen in de verpakkingsindustrie blijven groeien op het gebied van duurzaamheid, innovatie, design en opvallen in het schap. Net daarom zet Packaging Innovations de schijnwerpers op deze cruciale aspecten.

Dankzij de combinatie van Empack met Packaging Innovations, zijn we in staat om een platform te bieden voor alle verpakkingsprofessionals: van creatieve verpakkingsontwerpers en brandmanagers tot technische ingenieurs, productiemanagers en aankoop.

Innovatie zit in het DNA van Empack – geen kortstondige trends maar duurzame innovaties om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. Geniet van innovatieve ontwikkelingen dankzij Packaging Innovations, de tentoonstelling van 15 Pentawards finalisten, onze Pack Studio (innovatiegalerij) en de Sustainability Track, een begeleide route die milieuvriendelijke producten/diensten in de kijker zet.

Keynote speeches, paneldiscussies en interactieve workshops behandelen een breed scala aan onderwerpen waaronder duurzaamheid, digitalisering, design en product safety. Verwerf waardevolle kennis en bruikbare strategieën om uw verpakkingsactiviteiten te verbeteren.

Vergaar doelgericht kennis door de verschillende zones op de beurs te bezoeken:

  • Partner Village: experts, sectorfederaties en onderzoekscentra staan voor je klaar met gericht advies. Ze luisteren graag naar jouw uitdagingen en noden en vertalen deze naar oplossingen.
  • Contract Pack Pavilion: op zoek naar outsourcing partners? Of je nu jouw
   verpakkingsactiviteiten wilt uitbesteden of op maat gemaakte verpakkingsoplossingen nodig hebt, onze exposanten kunnen je helpen om jouw verpakkingen naar een hoger niveau te tillen.
  • Sustainable Food Service Packaging: Als je in de foodservice-industrie zit, weet je dat
   verpakkingen een cruciale rol spelen in de klanttevredenheid. De exposanten op deze zone bieden een breed scala aan duurzame producten en materialen.
  • Speakers' Corner: een platform waar exposanten de kans krijgen om in korte pitches hun expertise en inzichten te delen.
  • Knowledge Corner: een bruisende zone op de beursvloer waar scholen hun opleidingen,
   onderzoeken en dienstverlening in packaging (design) presenteren. Get inspired!

“We kijken enorm uit naar deze feestelijke editie van Empack, een bijeenkomst die de knapste koppen en de meest innovatieve bedrijven in de verpakkingsindustrie samenbrengt”, zegt Karen Rammeloo, Marketing Event Manager van Empack. “Aangezien verpakkingen een cruciale rol blijven spelen in merkdifferentiatie en duurzaamheid, biedt Empack een platform van onschatbare waarde om opkomende trends te ontdekken, connecties te smeden en de industrie vooruit te stuwen. We nodigen alle bezoekers en exposanten uit om deel te nemen aan deze feesteditie.”

“Uiteraard zou het organiseren van dit event niet mogelijk zijn zonder onze partners Arteveldehogeschool, Beelite, Fostplus, FSC, IBE-BVI, LUCA|School of Arts, MPR&S, Pack4Food, PEFC, Pentawards, Valipac,… Hun expertise en steun zijn van onschatbare waarde om van dit evenement een doorslaand succes te maken.”

Empack 2023 is een must-attend event voor verpakkingsprofessionals, fabrikanten, leveranciers, retailers en iedereen die geïnteresseerd is in de laatste trends en vooruitgang in de verpakkingsindustrie. Mis deze kans niet om met elkaar in contact te komen, te leren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken die uw verpakkingsstrategieën kunnen revolutioneren.

www.empack.be