HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmpack in Jaarbeurs Utrecht gaat niet door als fysieke vakbeurs

Empack in Jaarbeurs Utrecht gaat niet door als fysieke vakbeurs

Empack, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, zal op van 15 tot en met 17 september in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaan als fysieke vakbeurs. Op donderdag 17 september zal een volledig online event genaamd Empack Reconnect doorgang vinden.

“Sinds de persconferentie van 18 augustus 2020 kregen wij steeds meer vragen van exposanten en bezoekers omtrent de haalbaarheid van de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Ons doel is het bedienen van de community en om die reden zijn wij opnieuw in beraad gegaan met alle betrokken partijen. Hieruit is gebleken dat de meerderheid de voorkeur geeft aan een online editie”, aldus Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs.

Het online event richt zich helemaal op de hoofdfunctie van Empack: het verbinden van vraag en aanbod in de markt. Verpakkingsprofessionals kunnen meer dan 300 exposanten virtueel bezoeken en met hen in contact komen. Daarnaast heeft de bezoeker de mogelijkheid om één-op-één te praten met andere aanwezigen in netwerklounges gericht op thema’s als compensatie en reductie van CO2, voedselveiligheid en voedselverspilling, de kracht van kunststof en de dynamische ontwikkelingen in e-commerce. Ook is met zorg aandacht besteed aan het inhoudelijke kennisprogramma. Het programma begint met diverse interactieve sessies die op elkaar aansluiten, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Tot slot kunnen bezoekers innovaties van exposanten online bewonderen in de innovatiegalerij.

De virtuele beurs gaat live op donderdag 17 september van 10.00 tot 15.30 uur. Vooraf registeren is noodzakelijk en kan eenvoudig via de website. In 2021 vindt Empack weer fysiek plaats op 31 maart en 1 april in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

www.empack.nl