HomeNieuwsBeurzen en evenementenEMPACK 2013 speelt in op de wensen van de markt

EMPACK 2013 speelt in op de wensen van de markt

Onderzoek onder bezoekers van EMPACK ‘s-Hertogenbosch heeft uitgewezen dat er op dit moment volop nieuwe ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie plaatsvinden. De sectoren die als zeer interessant worden beoordeeld zijn ‘Print for Packaging', duurzame verpakkingen, codering-, label- en etiketteringsoplossingen. Daarom worden tijdens EMPACK 2013 drie nieuwe aandachtsgebieden gepresenteerd: printPACK, labelTECH en ecoPACK.

printPACK

Eenvoudiger, flexibeler, duurzamer en efficiënter printen… allemaal wensen vanuit de markt waardoor technieken en aanbod continu veranderen. Als antwoord op deze ontwikkelingen komt EMPACK dit jaar met het printPACK paviljoen waar de belangrijkste leveranciers van printmachines, -inkten, software en aanverwante producten hun aanbod tonen aan kopers en gebruikers van ‘print for packaging'.

labelTECH

De ontwikkelingen binnen de sector etiketten en etiketteringsystemen zijn de aanleiding om binnen EMPACK speciale aandacht voor deze doelgroep te creëren. Leveranciers van codering-, label- en etiketteringoplossingen worden herkenbaar aangegeven op de beursvloer. Speciaal voor deze sector is in samenwerking met brancheverenigingen het labelTheater prominent aanwezig. In dit levendige theater worden praktische workshops en informatieve lezingen gegeven. Alexander Watson Associates, de marktleider in market research en conferenties op het gebied van verpakkingen, labelling en decoratie technieken, zal tijdens EMPACK 2013 een seminar geven over Labeling & Package Decorating Technologies. Toonaangevende sprekers zullen naast een overzicht van de markt ook ingaan om alle mogelijkheden en technieken voor de labelling markt.

ecoPACK

De markt voor duurzame-, biologisch afbreekbare- of ecologisch verantwoorde verpakkingen blijft groeien en steeds meer producenten hebben alternatieven voor traditionele verpakkingen in het assortiment. Het afschaffen van de verpakkingsbelasting, consumenten bewustzijn en MVO beleid ‘dwingen’ bedrijven ertoe bewust om te gaan met verpakkingen waardoor de vraag naar ECO verpakkingen actueler is dan ooit. Op EMPACK is het aanbod duurzame verpakkingen overzichtelijk in kaart gebracht in de ecoPACK Lounge.

EMPACK 2013 is de vakbeurs voor de gehele Nederlandse verpakkingsindustrie op het gebied van verpakkingen & verpakkingsmaterialen, converting, verpakkingsmachines, controle- & inspectiesystemen, verpakkingsdiensten, codering, labelling en printsystemen. EMPACK is de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.

Kijk voor meer informatie op www.easyFairs.com/EMPACK-NL.