HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmballage presenteert uniek programma voor veertigste editie

Emballage presenteert uniek programma voor veertigste editie

De 40e beurseditie van de Emballage biedt een programma vol ontmoetingen en noviteiten. Centraal op de beurs bevindt zich “Pack Innovation”, waar exposanten de nieuwste ontwerpen onthullen. Hét evenement van deze editie is volgens de organisatie de expositie “I love pack, since 1947”, een reis door de geschiedenis van toonaangevende verpakkingen die onze maatschappij weerspiegelen. Strategische drijfveer, functioneel ontwerp, overdracht van informatie, kostenreducerende factor… alle aspecten van verpakkingen worden belicht door deskundigen tijdens de “Pack Vision” conferentiecyclus. Een nieuw platform, nieuwe programma’s en fascinerende ontmoetingen staan in de planning voor Emballage-TV. De uitzendingen zijn eveneens te vinden op Youtube.

Pack Innovation toont de trends van 2012

Pack Innovation is de beursruimte met een exclusief aanbod van exposanten, waar bezoekers de laatste noviteiten en toekomstige trends kunnen ontdekken. Speciale aandacht gaat uit naar maatschappelijk verantwoorde verpakkingen en naar verpakkingen die zich onderscheiden op het gebied van kostenbesparing of milieuproblematiek.Het Pack Experts-comité reikt de Innovatieprijzen uit op 25 oktober 2012.Een lijst van de geselecteerde producten is online beschikbaar.

Expositie “I love pack, since 1947”

Een expositie georganiseerd door het Franse Instituut voor Design (IFD) en geënsceneerd door Dragon Rouge. In het kader van de 40e beurseditie van de Emballage belicht de expositie “I love pack, since 1947” het innovatievermogen van de verpakkingssector. De expositie neemt u mee op reis langs originele en toonaangevende verpakkingen die een onmiskenbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van onze maatschappij.

Revolutionaire verpakkingen van Danone, Nivea, Tetra Pak en anderen, in totaal worden 65 innovaties uit het heden, het verleden en de toekomst gepresenteerd in verschillende beurssectoren: voeding, schoonheid, luxe, gezondheid en multi-industrie.

Pack Vision conferenties

De conferentiecyclus is het trefpunt voor verpakkings-specialisten en biedt een volledig overzicht van de belangrijkste thema’s van deze sector. Strategie, marketing, design, R&D, productie, elk thema wordt zorgvuldig geanalyseerd, met dank aan de deelname van professionals en deskundigen.

De Pack Vision conferenties gaan onder andere over:

 • Voedingsveiligheid: belangen en perspectieven voor verpakkingen
 • Bijdrage en belang van functioneel ontwerp
 • De toekomst van een samenwerkende Europese verpakkingssector: Goede vooruitzichten
 • Het einde van “Think Global, Act Local”?

De Emballage TV-studio

Een compleet programma voor de 40e beurseditie:

 • Ecologisch design & verpakkingen: de eerste internationale ontmoetingen van CNE, EUROPEN, INCPEN en AMERIPEN
 • De VIP-gasten van de Emballage: Discussies met grote namen uit de verpakkingswereld, onder wie Lars Wallentin, Andrew Gibbs en Fabrice Peltier.
 • Het Pack Experts Comité: Experts uit de sector belichten specifieke thema’s, zoals het bedrukken van verpakkingen, e-commerce, etc…
 • De 40e editie-special: Deze dagelijkse uitzending behandelt thema’s als duurzame ontwikkeling, vrouwen aan de top in de Franse verpakkingssector en Franse bedrijven die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van verpakking.
 • Het Emballage journaal: In het kort de hoogtepunten van de beurs, de laatste trends, nieuwe producten van exposanten en evenementen.
 • De materiële focus: Elke uitzending wordt een specifiek materiaal onder de loep genomen.

Nieuw op de 40e beurseditie

 • Ter ere van de 40e beurseditie van de Emballage kunnen bezoekers souvenirfoto’s nemen in een exclusief decor in de vorm van een verjaardagstaart, ontworpen en gemaakt door Fabrice Peltier, oprichter van de Designpack Gallery.
 • Een ander exclusief evenement is de rondreizende fototentoonstelling Dieline Awards. De beroemde website voor verpakkingsdesign deelt op de EMBALLAGE de creatieve visie van oprichter Andrew Gibbs. De werken zijn te bezichtigen op de stand van Diadeis – hal 6, P 040.
 • Onthulling van deze expositie op het Emballage TV-platform op donderdag 22 november om 12:15 uur.

En verder…

De expositie “Opmerkelijke Verpakkingen & Alternatieven” geeft zes internationale opleidingen voor design vrij spel om meer dan honderd verpakkingen te presenteren. Elke school presenteert de meest opmerkelijke verpakkingen en de meest opvallende alternatieven, die tijdens de beurs worden tentoongesteld en beoordeeld.
Prijsuitreiking in de TV-studio, dinsdag 20 november om 10:15 uur.

Het SYMOP Forum voor actuele thema’s

Zoals elke beurseditie biedt het SYMOP Forum een programma dat volledig gericht is op de technische aspecten van verpakkingen (automatisering, robotica, volledige productielijnen, ecologisch ontwerp, visie). Deze beurseditie is het hoofdthema “Kwaliteit in Frankrijk: Visie, robotica en effectieve oplossingen voor verpakkingsmachines”.

Kijk voor meer informatie op www.emballageweb.com.