HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmballage bevestigt opleving verpakkingssector

Emballage bevestigt opleving verpakkingssector

emballage-logoMet 1.295 exposanten, 500 vertegenwoordigde merken en een bezoekersaantal van 85.374 over vier beursdagen (een minder dan in 2008) getuigde de onlangs in Parijs gehouden vakbeurs Emballage van een herwonnen dynamiek in de verpakkingssector. De Observatoire de l'Emballage (marktscan) kondigde, in aansluiting op eerder verschenen studies,  een terugkeer van groei en vertrouwen van de markt aan. Dit vooruitzicht zag zich bevestigd op de beurs: 70% van de bezoekers had een beslissende rol in het aankoopproces en had concrete investeringsplannen, een gunstig teken na twee jaar economische tegenspoed, zo meldt Verpakking Totaal.

Tijdens het forum  Pack Innovation werden de 48 meest geprezen innovaties van de in totaal 243 door de exposanten ingediende noviteiten gepresenteerd. Zeven van deze innovaties ontvingen van het Pack Experts jurycomité een speciale ‘coup de coeur':

  • Het Process Co-Injection concept van de firma Superfos (injectie van twee 2 verschillende stoffen in dezelfde  verpakkingen) – een primeur in verpakkingen
  • Elipse, een driehoekig zakje dat blijft staan van de firma Bag2Pack
  • Billerud Fibreform, het eerste uitrekbare papier, van de firma Billerud
  • Ecolution, het eerste ecologische distributiesysteem, van Promens Personel & Healthcare Packaging
  • Het E-Concept, zonder perslucht, van Multivac
  • De verticale verpakker SD met 6-assige delta robot, van de firma Cermex
  • CG Pack Shot, een infografische dienst op internet van Virtuell Design

De volgende editie van de vakbeurs Emballage vindt plaats van 19 tot 22 november 2012 , wederom in het expositiecomplex Paris Nord Villepinte.

emballage-collage

Kijk voor meer informatie op www.emballageweb.com.

Bron: Verpakking Totaal