HomeNieuwsBedrijven en personenElopak opent nieuwe fabriek voor kartonnen verpakkingen in Rusland

Elopak opent nieuwe fabriek voor kartonnen verpakkingen in Rusland

elopak-rusland

Elopak zal op korte termijn een nieuwe fabriek voor kartonnen verpakkingen voor sappen en melkproducten openen in Sint-Petersburg (Rusland). De fabriek, met een oppervlakte van 10.000 m2, zal naar verwachting in 2012 één miljard kartonnen verpakkingen produceren voor de markten van sap- en melkproducten in Rusland en de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

elopak-logoHet feit dat Elopak zich op deze markten richt is enigszins opvallend, omdat er momenteel inflatie dreigt in de Russische economie. De tijden zijn dus onzeker en tot nu toe hebben economische problemen de markten voor sap en melkproducten verschillend beïnvloed.

Elopak lijkt hier echter niet zo bang voor. Volgens het bedrijf heeft de recessie weinig invloed gehad op de markt voor melkproducten. Deze markt is volgens een woordvoerder van Elopak in 2010 namelijk met 21% in volume gestegen en die voor sappen met 7%.  Dit is echter nadat deze het jaar daarvoor met 10% was gedaald.

Al wijzen de door Elopak genoemde cijfers op economisch herstel, ze houden volgens een artikel op de website van Food Production Daily geen rekening met de dreigende inflatie. Dit terwijl de retailprijzen in de tweede helft van 2010 met zo’n 20% zijn gestegen. Elopak is zich hier van bewust. “De situatie zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de inflatie op voeding en andere ruwe materialen. Als de inflatie hoog blijft, zal dit de groei van alle markten in de voedingssector beïnvloeden”, aldus Victoria Ovchinnikova, Elopaks marketing specialist in Rusland.

Kijk voor meer informatie op www.elopak.com.