HomeNieuwsBedrijven en personenElopak ontvangt platina classificatie voor duurzaamheid van EcoVadis

Elopak ontvangt platina classificatie voor duurzaamheid van EcoVadis

Elopak, een toonaangevende wereldwijde leverancier van kartonverpakkings- en vulapparatuur, heeft van EcoVadis, 's werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, een platina beoordeling voor zijn duurzaamheidsprestaties gekregen. Deze prestatie plaatst Elopak in de top 1% van geëvalueerde bedrijven in alle sectoren.

EcoVadis is een betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen, met een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 beoordeelde bedrijven. Zij beoordelen de duurzaamheidsprestaties; hoe goed een bedrijf de beginselen van CSR in zijn bedrijfs- en managementsysteem heeft geïntegreerd. De methodologie omvat 21 criteria met vier thema's: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Het is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, zoals het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties, en ISO 26000.

“Elopak is er trots op deze platina classificatie te ontvangen als bewijs van onze voortdurende inzet voor duurzaamheid”, aldus Marianne Groven, directeur Duurzaamheid bij Elopak. “Bij Elopak geloven we dat het nu tijd is om onze focus te verleggen van minder schade naar meer goed. Transparantie in onze duurzaamheidsrapportage is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat wij deze belofte nakomen.”

Thomas Körmendi, CEO van Elopak, sloot zich bij deze opmerkingen aan en voegde eraan toe: “Duurzaamheid is niet iets wat we doen, het is iets wat we zijn. Duurzaamheid is geïntegreerd in elk aspect van de activiteiten van Elopak en vormt de basis van onze groeistrategie als onderneming.”

“Elopak bevindt zich in een unieke positie om te voldoen aan de toegenomen vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen dankzij zijn sterke staat van dienst, groeiende geografische voetafdruk en investeringen in innovaties die op duurzaamheid zijn gericht. Om deze kans ten volle te benutten, is het van cruciaal belang dat we onszelf blijven pushen om nog beter te zijn via ons ambitieuze duurzaamheidsprogramma”, vervolgde hij.

Elopak is sinds 2016 koolstofneutraal en was een van de eerste bedrijven die zich aansloot bij het Science Based Targets-initiatief om de gemiddelde temperatuurstijging wereldwijd in 2019 onder de 1,5 graden Celsius te houden. In overeenstemming met dit engagement heeft Elopak zich ertoe verbonden de interne broeikasgasemissies tegen 2030 met 55% te verminderen en de emissies in de waardeketen tegen 2030 met 16% te verminderen ten opzichte van het referentieniveau van 2017. Eerder dit jaar is Elopak als deelnemer toegetreden tot het Global Compact van de Verenigde Naties (VN), als erkenning van haar inzet om duurzaamheid te bevorderen en samen te werken bij het nastreven van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

www.elopak.com