HomeDossiersDesignElopak creëert Pure-Pak karton met duurzame en authentieke uitstraling

Elopak creëert Pure-Pak karton met duurzame en authentieke uitstraling

Elopak heeft een Pure-Pak karton gecreëerd van het bruine, ongebleekte materiaal Natura Life van Stora Enso. Het nieuwe karton behoudt de natuurlijke bruine kleur van de houtvezels en heeft een zichtbare vezelstructuur. Het materiaal heeft een duurzame en authentieke uitstraling, dat de waarden van biologische producten ondersteunt en bovendien opvalt in het schap.

Arla Foods heeft onlangs al de lancering van diverse producten bekendgemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van het nieuwe Pure-Pak karton. “Wij zijn ervan overtuigd dat het nieuwe Pure-Pak karton aandacht zal trekken, omdat het organische waarden communiceert en het zich onderscheidt in het steeds complexer wordende gekoelde zuivelsegment”, zegt Anna-Karin Modin Edman, Sustainability Manager bij Arla.

Het Pure-Pak karton is verkrijgbaar in maten van 500 ml en 1 liter. Het materiaal kan verwerkt worden op bestaande vullijnen zonder wijzigingen in de instellingen van de machine door te voeren. Het nieuwe Pure-Pak karton is 100 procent recyclebaar en kan door bestaande kanalen worden gerecycleerd.

Ivar Jevne, Executive Vice President Board and Blanks Supply van Elopak, licht toe: “Deze innovatie bereikt een nieuw niveau op het gebied van klimaatverantwoorde verpakkingen. Het is het resultaat van het samenbrengen van de beste expertise, bekwaamheid en ervaring uit onze samenwerking met Stora Enso. Dit is niet alleen een ander karton voor onze Pure-Pak dozen, maar is een totaal nieuw concept.”

Kijk voor meer informatie op www.elopak.com.