HomeNieuwsBedrijven en personenElopak bouwt in het eerste kwartaal sterk momentum voor 2024

Elopak bouwt in het eerste kwartaal sterk momentum voor 2024

Het wereldwijde verpakkingsbedrijf Elopak heeft een zeer sterke start van het jaar gehad, met aanhoudend sterke prestaties in het eerste kwartaal. Elopak heeft zijn financiële positie verder versterkt, waardoor het vertrouwen voor het hele jaar is opgebouwd en de middellangetermijndoelstellingen van het bedrijf worden ondersteund.

Hoogtepunten van het eerste kwartaal van 2024: recordhoge kwartaalomzet van 291,9 miljoen euro en organische omzetgroei van 3,3%, sterke groei van het Pure-Pak-kartonvolume in Europa en MENA, de aangepaste EBITDA bedroeg 46,1 miljoen euro met een marge van 15,8% (14,5%), voortdurende versterking van de kapitaalstructuur, hefboomratio verlaagd naar 1,8x en Elopak is begonnen met de bouw van onze nieuwe productiefabriek in Little Rock Arkansas (VS).

In een reactie op de prestaties van Elopak zei CEO Thomas Körmendi: “We bleven goed presteren in het eerste kwartaal, waardoor we een sterk momentum creëerden voor 2024. We vergrootten ons marktaandeel in EMEA en we zijn officieel begonnen met de bouw van onze nieuwe productiefabriek in Little Rock, Arkansas (VS). Ons goed presterende kwartaal heeft onze financiële positie verder versterkt. Onze leverage ratio bedraagt nu 1,8x. We beschikken over een solide kapitaalstructuur, die cruciaal is voor het ondersteunen van onze groei-initiatieven in de komende jaren. Onze sterke prestaties in het kwartaal geven vertrouwen voor het hele jaar en ondersteunen onze doelstellingen op middellange termijn.”

www.elopak.com