HomeNieuwsBedrijven en personenElbert Griffioen en Kees Nijenhuis maken promotie binnen BPA

Elbert Griffioen en Kees Nijenhuis maken promotie binnen BPA

Na ruim twaalf succesvolle jaren neemt André Verkleij afscheid als algemeen directeur van BluePrint Automation BV in Nederland. Met ingang van 1 juli 2024 zullen Elbert Griffioen en Kees Nijenhuis promotie maken binnen het bedrijf en de rol van André Verkleij overnemen in een Co-Leadership positie. Tegelijkertijd wordt André lid van de raad van commissarissen.

“Ik ben heel trots op alles wat we de afgelopen twaalf en een half jaar hebben bereikt”, aldus André Verkleij. “Om persoonlijke redenen heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om af te treden. Ik heb er echter vertrouwen in dat we onder leiding van Elbert en Kees de indrukwekkende ontwikkeling en groei van ons bedrijf zullen voortzetten.”

Elbert Griffioen trad in 2001 in dienst bij BluePrint Automation (BPA) als Field Service Engineer. Hij keerde in 2013 terug als Service Manager en is sinds 2020 technisch directeur. Kees Nijenhuis, voorheen werkzaam in de grafische apparatuurindustrie als Manager Operations (NL) en Vice President (VS), trad in 2018 in dienst bij BPA en is momenteel Operations & Service Director. In hun nieuwe Co-General Manager-rollen zal Elbert zich primair richten op Sales en de Technische Afdelingen, terwijl Kees zich zal concentreren op Operations, Service en HR.

“We betreuren allemaal het feit dat André helaas heeft besloten af ​​te treden. BPA is, met al haar mensen, zeer dankbaar voor Andre's leiderschap, toewijding en niet aflatende inzet door al die jaren heen om van ons bedrijf een geweldige plek om te werken te maken, met onze klanten staan ​​altijd centraal in wat we doen”, aldus Gijsbert Dezaire, Global CEO van BPA. “We zijn uiteraard enorm blij dat we André en al zijn expertise kunnen behouden door hem in de toekomst de functie van commissaris te laten aanvaarden.”

“André heeft deze leiderschapsverandering zorgvuldig gepland en heeft uitstekend werk verricht door te investeren in de ontwikkeling en groei van zijn leiderschapsteam en, als gevolg daarvan, in zijn opvolgingsplanning. We zijn blij dat we, met de promotie van Kees en Elbert, onszelf kunnen verzekeren van een soepele leiderschapstransitie en een voortzetting van de ondernemerscultuur van BPA en haar waarden als familiebedrijf.”

BPA BV is onderdeel van het familiebedrijf BPA Group, bestaande uit BPA Inc., gericht op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt, en BPA BV die de rest van de wereld bedient. Volgens Gijsbert Dezaire is het het ‘BluePrint-verschil’ dat BPA onderscheidt op de markt. “Dit weerspiegelt de toewijding van BPA aan onze diepgaande en langdurige partnerschappen, waarin we altijd een oplossing op maat zullen vinden en een uitstekende service zullen leveren, wat de uitdaging ook is. Door voortdurende investeringen in mensen, cultuur en technologie streeft BPA ernaar de verwachtingen van klanten te overtreffen en deze elke dag opnieuw te verdienen om de partner bij uitstek te zijn op het gebied van secundaire verpakkingsautomatisering.”

www.blueprintautomation.com