EFM Machinery focust al meer dan twintig jaar op het ontwikkelen en bouwen van flexibele en efficiënte afvullijnen. Het bedrijf verlegt continu haar grenzen voor verschillende toepassingen en sectoren. Denk hierbij aan voedings- en cosmeticaproducten, alsook voor toepassingen in de chemische industrie. Onlangs heeft EFM Machinery haar expertise ingezet voor een zeer snel groeiend voedingsbedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardige toppings en fruitvullingen.

Voor het voedingsbedrijf moest een uiterst flexibele afvullijn ontworpen worden voor het behandelen van plastic tubes, knijpflessen en glazen potten voorzien van twist-off deksels. Om de structuur van de stukjes fruit te behouden, was het van belang dat de producten zonder al teveel druk behandeld zouden worden.

EFM Machinery heeft hiervoor een opstelling met een transportband in U-vorm gerealiseerd. De opstelling is voorzien van een volledig kantelbare overkapping en is opgebouwd uit een 4-kops servo-gestuurde piston afvulmachine met ‘collector'. Dit in plaats van een producttank die rechtstreeks is aangesloten op de nabij geplaatste product mengtanks.

De opstelling bevat daarnaast een volautomatische servo-aangestuurde sluitmachine, die flip-open schroefdoppen en twist-off deksels verwerkt. De sluitmachine is uitgerust met een sluitcontrole voor doppen, voorzien van een automatische reject-functie. De dubbelzijdige etiketteermachine heeft een separatiesysteem, centreer-unit, bovenband en een omrolstation voor ronde verpakkingen.

Deze door EFM Machinery geleverde flexibele en efficiënte afvullijn draait inmiddels op een effectieve capaciteit van 2000 bph in een volledig nieuwe en moderne productieomgeving van het voedingsbedrijf.

EFM Machinery toont deze systemen in hun showroom te Roelofarendsveen alsook op hun stand tijdens volgende beurzen in de komende maanden. Op Empack in Utrecht op 10, 11 en 12 april (stand D104) en op IPACK-IMA in Milaan op 29 mei tot en met 1 juni.

www.efmbv.nl