EFM Machinery heeft onlangs in samenwerking met een langdurige klant een bijzondere afvullijn ontwikkeld. Het betreffende bedrijf produceert al 80 jaar sauzen voor een Nederlands huismerk. De uitdaging lag in de ontwikkeling van een lijn die diverse sauzen af zou kunnen vullen in een breed gamma van verpakkingen en sluitingen.

De door EFM Machinery geleverde lijn is opgebouwd uit een 4-kops servo-gestuurde lobbenpomp afvulmachine. De lijn biedt verschillende voordelen ten opzichte van de standaard afvuloplossingen van EFM Machinery. Zo kunnen er op zeer correcte wijze en met een grote nauwkeurigheid kleine en grote volumes afgevuld worden. Ook kunnen zowel dunne als dikke vloeibare producten, zelfs met stukjes, verwerkt worden. Rekening houdend met de korte productieruns van het bedrijf, is de reinigingsprocedure bovendien efficiënt ingevuld.

Daarnaast is ook de sluitmachine anders opgebouwd. Door het gebruik van een servogestuurde ster kan deze sluitmachine zowel links als rechts werken. De ene zijde is ingericht voor de toevoer en sluiting van schroefdoppen, de andere zijde is ingericht met een ontstapelaar en een opdrukker voor deksels. De ombouw tussen deze zeer uiteenlopende toepassingen en verpakkingen kan met zeer beperkte tijd en moeite gerealiseerd worden.

EFM Machinery heeft de lijn verder voorzien van een volautomatische etiketteermachine. Deze is uitgerust met drie etiketteerkoppen voor een snelle en doeltreffende formaatwissel. De afgewerkte verpakkingen eindigen tot slot op een buffertafel.

EFM Machinery toont deze systemen in hun showroom te Roelofarendsveen alsook op hun stand tijdens volgende beurzen in de komende maanden. Op Empack in Utrecht op 10, 11 en 12 april en op IPACK-IMA in Milaan op 29 mei tot en met 1 juni.

www.efmbv.nl