HomeMachinesAandrijven en besturenEen robot flexibel als een menselijke pols

Een robot flexibel als een menselijke pols

fanuc-logo-klDe M-1iA is verkrijgbaar in een 4- of 6-assige uitvoering. In combinatie met het compacte en lichte robotdesign is hij uiterst geschikt voor de integratie in machines en productielijnen voor assemblage en Pick&Place toepassingen van lichte componenten. Het cilindrische werkgebied(100mm in de hoogte bij 280 mm diameter) is concentrisch ten opzichte van de robotbasis, waardoor de robot steeds de kortste en snelste bewegingen van en naar het product kan uitvoeren.

Vanuit alle posities

Bovendien kan deze robot ook in dual arm werken doordat hij in verschillende posities gemonteerd kan worden. Door zijn compacte bouwvorm weegt de unit amper 17 kg en neemt deze slechts 0.21 m² oppervlakte in. Daardoor is deze unit uiterst geschikt voor toepassingen met beperkte ruimte. is of in situaties waarbij robot en operator in beperkte ruimte moeten samenwerken aan eenzelfde productielijn.

Zeker niet onbelangrijk is dat de M-1iA robot standaard op 220V werkt. De M-1iA robot beschikt eveneens over de laatste R-30iA besturing met het geïntegreerde visiesysteem (iRVision). De robot uitrusten met het iRVision is simpel: het gaat slechts om het verbinden van een camera met een kabel in de controller.

fanuc-macropak

Macropak 2010 – Stand C050

Kijk voor meer informatie op www.fanucrobotics.be.