HomeNieuwsEen duurzame en karaktervolle fles voor elke wijn

Een duurzame en karaktervolle fles voor elke wijn

o-i-wijnflessenAl eeuwenlang wordt wijn bewaard in glazen flessen. De duurzame, recyclebare verpakking wordt beschouwd als de beste manier om de smaak en het bouquet van wijn te beschermen. O-I biedt in haar wijncatalogus 135 verschillende standaardflessen aan voor wijn van elke soort, kwaliteit en herkomst.

O-I heeft glasfabrieken in de belangrijkste Europese wijnregio’s in Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland, en kent de marktsituatie, het wettelijke kader en de uitdagingen van de wijnproducenten door en door. De nieuwe wijncatalogus is als het ware de samenvatting van deze decennialange ervaring. 

De catalogus richt zich tot alle segmenten van de markt: van  Bourgogne en Bordeaux tot Champagne en mousserende wijn. Daarnaast bevat de catalogus ook een Sommelier assortiment en een reeks atypische flessen. De flessen in wit, groen of bruin glas, zijn verkrijgbaar met een draai- of een traditionele dop. De formaten variëren van de populaire “eenpersoonsfles” van 18,7cl tot flessen van 1,5l en zelfs groter.

Onderzoek heeft aangetoond dat veel consumenten slechts enkele seconden spenderen aan de keuze van een fles wijn op het schap in de supermarkt. De impact van een verpakking is dus erg belangrijk. Veel consumenten zoeken naar merken die ze herkennen, terwijl de echte kenners duidelijke informatie willen over de druivensoorten en het jaartal van de wijn. Om deze redenen is glas het favoriete verpakkingsmateriaal voor wijn. Een glazen fles behoudt niet alleen de smaak en het bouquet van de wijn, maar weerspiegelt ook de traditie, herkomst en kwaliteit ervan.

O-I-logoAlle flessen in de standaard wijncatalogus van O-I zijn ontworpen om de consumenten te overtuigen. Aan elk element van de fles (hoogte, kleur, vorm, schouder, reliëf…) is veel aandacht besteed om de harmonie te optimaliseren en de visuele verwachtingen van de consument in te lossen.

In het standaardassortiment vindt men flessen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën in glasverpakkingen. Zo is er een assortiment lichtgewicht Bordeaux-flessen die geproduceerd zijn met de NNPB-techniek (narrow neck press and blow), waarvan O-I de pionier was. Bij de productie van dit lichtgewicht assortiment wordt minder energie verbruikt, wat de milieuvriendelijke kwaliteiten van glas nog versterkt. Glas wordt immers gemaakt van natuurlijke materialen en kan oneindig worden gerecycled zonder aan kwaliteit in te boeten.

Voor een exemplaar van de O-I catalogus voor standaard wijnverpakkingen of een gesprek over de specifieke behoeften van uw bedrijf, kunt u terecht op de website www.o-i.com of neemt u contact op met Patrick Waegemakers (patrick.waegemakers@eu.o-i.com).