HomeDossiersDuurzaamheidEén alomvattend duurzaamheidslogo niet haalbaar

Eén alomvattend duurzaamheidslogo niet haalbaar

duurzaamheidEén alomvattend duurzaamheidslogo is niet haalbaar. Hiervoor in de plaats komt een duurzaamheidssysteem waarvoor in het najaar een uitgewerkt plan op tafel zal liggen. Het systeem dient als technisch hulpmiddel voor consumenten. Dit is de uitkomst van het eerste overleg van het Platform Verduurzaming Voedsel. Het duurzaamheidsinformatiesysteem analyseert hoe een product scoort op bepaalde aspecten van duurzaamheid zoals dierenwelzijn, milieu en CO2-uitstoot.

Consumenten kunnen aan de hand van de uitslag hun keuze bepalen. Vinden ze bijvoorbeeld dierenwelzijn belangrijk, dan kunnen ze kiezen voor een product dat hier hoog op scoort.

Een logo dat het hele spectrum van duurzaamheid dekt, is voorlopig van de baan. De overheid hanteert 25 duurzaamheidscriteria, die moeilijk in één keurmerk zijn onder te brengen. Een keurmerk kan het systeem, dat momenteel de naam informatiesysteem voor duurzaam voedsel (isvv) draagt, ondersteunen. Dit kan door naar het systeem te verwijzen, aldus een woordvoerder van het LNV.

Klik hier en lees het volledige artikel op VMT Online.

Bron: NVC