HomeNieuwsBeurzen en evenementenEasyfairs verplaatst jubileumeditie van Bakkersvak & IJs-Vak naar 2022

Easyfairs verplaatst jubileumeditie van Bakkersvak & IJs-Vak naar 2022

Beursorganisator Easyfairs heeft besloten proactief te werk te gaan en Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar op te schuiven naar 2022. Een hard gelach, daar gehoopt werd op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in 2021. “Het coronavirus vergt enorm veel aanpassingen in ons dagelijks leven, aanpassingen die ook invloed hebben op de organisatie van een ambachtelijke vakbeurs in maart 2021. Het primaire zintuig proeven staat bij ons centraal, iets wat wegvalt met de huidige mondkapjesplicht. Een waardig 10-jarig jubileum is daardoor onmogelijk geworden. In samenspraak met exposanten hebben wij besloten om Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar uit te stellen”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content bij Easyfairs.

De meest recente ontwikkelingen zoals de Covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds geldend verbod op evenementen, maken het doorgaan van beurzen op korte termijn onmogelijk en op middellange termijn hoogst onzeker. Van den Nieuwenhuizen: “Daarom is gezamenlijk besloten om de beurs door te schuiven naar 2022. Wij willen onze ogen niet sluiten voor de actualiteit. Om die reden hebben we onze exposanten het alternatief voorgelegd om Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar te verplaatsen naar 6, 7 en 8 maart 2022. De overgrote meerderheid van de exposanten heeft een voorkeur aangegeven voor deze verplaatsing én wij respecteren deze wens uiteraard.”

De verplaatsing van Bakkersvak & IJs-Vak naar 6, 7 en 8 maart 2022 is daarmee een feit. “Wie had ooit kunnen denken dat we op Bakkersvak & IJs-Vak 2020 aan de vooravond stonden van een enorme zware periode die tot in het voorjaar van 2021 zou voortduren? Degene die daar toen zijn geld op had durven inzetten werd ongetwijfeld voor gek verklaard. Helaas is het nu wel de realiteit. Een realiteit waar wij allen hinder van ondervinden”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

www.bakkersvak.nl