HomeNieuwsBeurzen en evenementeneasyFairs PPT FOOD en EMPACK Zwolle een gouden combinatie

easyFairs PPT FOOD en EMPACK Zwolle een gouden combinatie

empackzwolle

easyFairs® PPT FOOD en EMPACK Zwolle vonden op 18 en 19 november plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Net als in 2007 richtten deze vakbeurzen zich ook dit jaar weer naar de professionals binnen de Noord- en Oost-Nederlandse verpakkings-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Maar liefst 1830 bezoekers maakten kennis met 120 exposanten en hun product.

Bezoekersprofiel

easyFairs® PPT FOOD en EMPACK Zwolle werden dit jaar door 1830 professionele bezoekers bezocht. Bijna de helft van de bezoekers was afkomstig uit de Noord- en Oost-Nederlandse regio en 75% onder hen bezocht beide beurzen. De synergie tussen easyFairs® PPT FOOD en EMPACK Zwolle kon de bezoekers duidelijk nog steeds overtuigen van haar sterkte en dynamiek.

“easyFairs® EMPACK Zwolle was een goede en leuke beurs. Het aanbod was voor ons breed genoeg en we hebben interessante contacten kunnen aanknopen waarop we nu al respons krijgen,” aldus Elzo Stel, Production Supervisor van Zippak International BV.

Wederom liet easyFairs zien kwalitatieve professionals te kunnen aantrekken. 1 op 4 was algemeen directeur en nog eens 25% was werkzaam op managementniveau.  Vanzelfsprekend waren de bezoekers uit de verpakkings-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie sterk vertegenwoordigd. De verpakkingsbeurs easyFairs® EMPACK Zwolle trok ook andere sectoren aan, zoals bv. machinebouw, handel & distributie en de grafische sector. Deze verscheidenheid tesamen met de kwaliteit van de bezoekers stemde de exposanten meer dan tevreden.

Easy business voor exposanten

De kracht van het easyFairs-concept zit in het tijds- en kostenefficiënt zaken doen. In het huidige economische klimaat is het intensieve contact tussen bedrijven en hun doelgroep nog belangrijker. Dankzij de eenvoudige all-informule van easyFairs kunnen de exposanten in een kort tijdsbestek en met een minimum aan middelen eenvoudig zaken doen met de juiste mensen; ze kunnen rechtstreeks potentiële klanten bereiken en de contacten met bestaande klanten onderhouden. Het regionale karakter van easyFairs® EMPACK Zwolle en easyFairs® PPT FOOD Zwolle vult deze strategie perfect aan.

“Zowel tijdens de opbouw als tijdens het verloop van easyFairs® PPT FOOD Zwolle viel het ons op wat een verzorgde beurs dit is. Wij waren ook vooral gecharmeerd door de hoge opkomst qua bezoekers. Dit is een duidelijk teken dat de markt weer aantrekt!”, aldus Erik Slobben, directeur van JME Technische Handelsonderneming B.V. Zo blijkt ook uit het aantal inschrijvingen voor de volgende editie op 16 en 17 november 2011. De helft van de exposanten reserveerde ter plekke al een plaats voor deze editie.

Inhoudelijke meerwaarde

In samenwerking met enkele exposanten werden er op de beursvloer learnShops™ rond voeding en verpakken georganiseerd. De verschillende sprekers, zoals Henk Broeke, Maintenance Manager van Friesland Campina en Maintenance Manager van het jaar (verkozen door de NVDO), belichtten door middel van concrete cases elk thema vanuit hun professionele ervaring. Op de tweede beursdag presenteerde het Nederlands VerpakkingsCentrum bovendien een reeks seminars omtrent ‘duurzaam rendement met processen & verpakken’.

Vooruitblik 2011

De volgende editie van easyFairs® PPT FOOD en EMPACK Zwolle is gepland op 16 & 17 november 2011 en vindt opnieuw plaats in de IJsselhallen. De regionale focus en de parallelle organisatie van deze events bleken ook dit jaar een schot in de roos, dus ook in 2011 verwacht de organisatie weer succesvolle edities te kunnen neerzetten.

Organisator easyFairs® PPT FOOD Zwolle:

easyFairs Netherlands B.V. – Bredaseweg 108a – 4902 NS Oosterhout – Nederland
Marketing: Tessa Troch – +32 (0)3 280 53 40 – tessa.troch@easyfairs.com
Sales
: Bas Van Gent – +31 (0)162 40 89 99 – bas.van.gent@easyfairs.com
www.easyFairs.com/PPTFOODZwolle-NL

Organisator easyFairs® EMPACK Zwolle:

easyFairs NV/SA – Roderveldlaan 3 – 2600 Berchem – België
Marketing : Lobke Vergauwen – +32 (0)3 280 53 46 – lobke.vergauwen@easyfairs.com
Sales
: Frederik Van Aken – +32 (0)3 280 53 07 – frederik.van.aken@easyfairs.com
www.easyFairs.com/EMPACKZwolle-NL

Over easyFairs

easyFairs is wereldwijd de belangrijkste organisator van tijds- en kostenefficiënte vakbeurzen. Wij maken het eenvoudig voor exposanten en bezoekers om zaken te doen in een doelgerichte en professionele omgeving. Met een hoofdkantoor in Brussel en een internationaal netwerk van vestigingen, organiseert easyFairs vakbeurzen in België, Colombia, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. easyFairs brengt beurzen naar het hart van de markt.

Meer informatie is te vinden op www.easyfairs.com.