HomeNieuwsBeurzen en evenementenEasyfairs organiseert Empack zoals vanouds op een nieuwe locatie

Easyfairs organiseert Empack zoals vanouds op een nieuwe locatie

Empack, de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux, komt op 5, 6 en 7 april op een nieuwe locatie samen in Evenementenhal Gorinchem. De voorbereidingen voor het evenement zijn momenteel in volle gang en er wordt door de mensen bij beursorganisatie Easyfairs met veel nieuwe energie uitgekeken naar de driedaagse reünie van de verpakkingsindustrie. Dat blijkt wel tijdens een bezoek aan de nieuwe locatie en een gesprek met het team van Empack.

“We staan al heel lang in de startblokken en hebben er echt heel veel zin in. In september hebben we na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar nog een editie in Den Bosch georganiseerd en die pakken ze ons niet meer af, maar daarna gingen we in Nederland toch weer in lockdown. Nu er weer beurzen mogen worden georganiseerd zonder beperkingen, gaan we met veel nieuwe energie verder waar we in 2019 soort van gebleven zijn”, vertelt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content bij Easyfairs, enthousiast.

Elk voorjaar is het volgens zijn collega en Senior Accountmanager Susanne den Otter een must voor verpakkingsprofessionals om elkaar te ontmoeten, om het netwerk te versterken en kennis op te halen zodat een machine bijvoorbeeld nog sneller, efficiënter of duurzamer kan verpakken. “We zijn er als organisatie trots op dat in april de hele keten van a tot z vertegenwoordigd zal zijn in Gorinchem. Op dit moment hebben ruim 250 exposanten hun deelname bevestigd en hiervan is circa 25% nieuw, wat een mooie manier is om onze bezoekers te verrassen”, legt Susanne en Otter uit. Bedrijven die nog twijfelen over deelname aan Empack kunnen volgens haar maar beter snel een beslissing nemen. “We hebben nog een zeer beperkt aantal stands beschikbaar.”

In april organiseert Easyfairs verpakkingsbeurs Empack zoals vanouds maar op een nieuwe locatie. De keuze voor deze nieuwe locatie is voor de coronapandemie al genomen, benadrukt Rowdy van den Nieuwenhuizen. “We hebben drie locaties (Jaarbeurs in Utrecht, de Brabanthallen in Den Bosch en Evenementenhal Gorinchem, red.) naast elkaar gelegd en uiteindelijk besloten om Empack afwisselend in Gorinchem en Den Bosch te organiseren.” Het concept is op beide locaties hetzelfde met enkel het verschil dat de beurs in Den Bosch twee dagen duurt en in Gorinchem drie. “Voor sommige exposanten is het dan net interessanter om toch een grote machine mee te nemen”, weet Susanne den Otter.

Daarnaast biedt Empack dit jaar weer volop mogelijkheden voor kennisoverdracht en netwerken. Het aantrekkelijke ondersteunende programma met kennissessies, brand cases en workshops zorgen voor een vernieuwend evenement op een nieuwe locatie. “We verwelkomen onze bezoekers in het nieuwe Netwerk Café, een creatieve en innovatieve hotspot waar de mogelijkheid is om ‘thuis’ te werken en te netwerken. Het Netwerk Café vormt daarmee de centrale ontmoetingsplek waar de samenwerking tussen key-spelers binnen de verpakkingsindustrie samenkomen”, blikt Rowdy van den Nieuwenhuizen vooruit op de komende editie van Empack.

Die editie staat gepland op 5, 6 en 7 april 2022 op de nieuwe locatie: Evenementenhal Gorinchem. Deze locatie zal in de toekomst worden afgewisseld met de Brabanthallen in Den Bosch, waar de beurs in 2023 weer zal worden georganiseerd. En daarna? “Na de editie in 2023 kijken we wel verder, want de afgelopen twee jaar hebben wel aangetoond hoe betrekkelijk sommige dingen zijn”, besluit Susanne den Otter met een knipoog.

www.empack.nl