HomeNieuwsBeurzen en evenementenEasyfairs organiseert drie events onder één dak in Gent

Easyfairs organiseert drie events onder één dak in Gent

Event organiser Easyfairs lanceert drie toppers van formaat onder één dak: een kruisbestuiving tussen vakbeurzen Transport & Logistics, Empack en Logistic & Industrial Build. Een mega-initiatief met impact voor de hele transport, logistieke en verpakkingssector van 13 tot en met 15 september 2022 met Gent als tweede thuishaven.

Elk concept is straf op zichzelf én versterkt de andere communities. Want drie events die gelijktijdig plaatsvinden bieden drie keer zoveel opportuniteiten aan exposanten en bezoekers. Van verpakken en afvullen tot logistiek, van transport tot industrieel & logistiek vastgoed… verwacht u aan inspirerende live ontmoetingen, duurzame innovaties en booming business.

Kan niet anders met de gerenommeerde vakbeurs Transport & Logistics, die na twintig succesvolle edities in Antwerpen nu ook Gentse oorden opzoekt. Idem dito voor Empack, de grootste Belgische hotspot voor de complete supply chain van de verpakkingsindustrie – gewoonlijk in Mechelen en voortaan ook tweejaarlijks in Gent. Een logische ‘extra’ locatie omwille van de snel groeiende logistieke en industriële hub Vlaanderen.

Beide topevents krijgen een extra boost dankzij Logistic & Industrial Build, een nieuwe feature op Transport & Logistics met de focus op logistiek vastgoed, een snel stijgend marktsegment. Op de beurs is er volop ruimte om in gesprek te gaan met bouwfirma’s maar ook met aanbieders van materialen en diensten voor nieuwbouw, renovatie en verduurzaming van industriële en logistieke gebouwen, zeker een bezoek waard. En met één gratis toegangsticket zijn bezoekers overal welkom.

Empack en Transport & Logistics zetten deze editie de spotlights op de voedingsindustrie en
automation. Food & beverage bedrijven zijn zeer sterk aanwezig in West- en Oost-Vlaanderen. Barry Callebaut, Alpro, Bonduelle, Vandemoortele en vele andere… Belgische glorie waar we trots op mogen zijn. Ook deze ondernemingen hebben met supply chain, verpakking en vastgoed van doen. En ook hier staan automatisatie en innovatieve technologie ter verbetering van de efficiëntie hoog op de agenda. De 3 events samen komen aan alle noden tegemoet. Unieke kansen dus voor een nieuwe doelgroep van exposanten en bezoekers.

De beurs wordt officieel geopend door Burgemeester Mathias De Clercq en havenschepen Sophie Bracke, gevolgd door een groot havendebat in samenwerking met KMO-insider.

Op vlak van kennis wordt u bijgepraat door sectorspecialisten uit de logistieke én verpakkingssector. Thema’s zoals productie-optimalisatie, duurzaamheid, digitale transformatie, supply chain resilience, logistieke vastgoeduitdagingen, eco-driving, opportuniteiten voor een sterk HR-beleid,… komen aan bod in het kwalitatief contentprogramma.

North Sea Port geeft een grondige inkijk in de uitdagingen voor de toekomst en we organiseren ook een Jobday samen met TL Hub en andere HR partners.

Beleving vindt u op de verschillende demozones en u kan zelfs uw kwaliteiten uittesten op de ‘We are Champions’ zone en in hal 5 op de (hef)trucksimulators. Innovatie is key en dit wordt in de praktijk gezet door Log!Ville met zijn innovatieplatform en The Beacon met zijn starterspaviljoen. Naar goede gewoonte zijn er verschillende netwerkmomenten voorzien om de community op een aangename manier samen te brengen met de Trends Gazellen & Galadiner georganiseerd door Transportmedia, netwerkwerkdrink, Innovation Award, …).

Een all-in show time én een blik op de toekomst voor de verpakkingsindustrie, transport en logistiek. Dat belooft.

www.empack.be