Home Dossiers Coronacrisis Easyfairs krijgt goedkeuring voor Empack Mechelen op 27 en 28 oktober

Easyfairs krijgt goedkeuring voor Empack Mechelen op 27 en 28 oktober

Het is eindelijk zover. Na maanden geduldig wachten, heeft Easyfairs op 11 mei eindelijk de goedkeuring gekregen van het overlegcomité dat handelsbeurzen in België kunnen heropenen vanaf 30 juli. Op voorwaarde dat 70% van de meerderjarige bevolking één dosis van het vaccin gekregen heeft, de bezetting op de afdeling intensieve zorg minder dan 500 patiënten is en het aantal ziekenhuisopnames ‘gunstig geëvolueerd is'. De beslissingen uit dit overlegcomité worden gepubliceerd via een Ministerieel Besluit.

Concreet betekent dit dat Empack Mechelen kan doorgaan op 27 en 28 oktober in de Nekkerhal. Handelsbeurzen vallen zoals vorig jaar onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er in het najaar 2021 misschien nog een specifiek protocol voor handelsbeurzen van toepassing is, los van andere evenementen zoals culturele events, sportevenementen of festivals. De beursorganisator wacht nog op een update van dit protocol vanuit de FOD economie naar aanleiding van de beslissingen die genomen werden in het overlegcomité van 11 mei.

Indien er in het najaar nog een aantal veiligheidsmaatregelen van kracht zijn, communiceert Easyfairs hierover transparant en tijdig. De organisatie past alle veiligheidsprotocollen aan die de afgelopen maanden uitgewerkt zijn voor alle eventlocaties en beurzen in functie van de bepalingen van het protocol. En doet er uiteraard alles aan dat Empack veilig verloopt. Voor alle exposanten, bezoekers en betrokken partijen.

Sinds maart doen drie van eventlocaties (Flanders Expo Gent, Nekkerhal Mechelen en
Namur Expo) dienst als vaccinatiecentra en sinds eind mei ontvangt Easyfairs in Flanders Expo en Antwerp Expo opnieuw meer dan 50.000 studenten van universiteiten en hogescholen. Easyfairs heeft ondertussen dus al heel wat praktijkervaring in het toepassen van deze veiligheidsprotocollen. Daarnaast heeft Easyfairs Group een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met SGS, een bedrijf dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop. Concreet houdt dit partnership in dat er geregeld een audit gebeurt van eventlocaties en beurzen om een perfecte opvolging van veiligheids- en hygiëneprotocollen te garanderen.

“Wij kijken er naar uit om exposanten en bezoekers in oktober weer te ontvangen. Wij zetten de voorbereidingen, waar we achter de schermen uiteraard al maanden mee bezig zijn, volop verder en kijken er naar uit dat Empack na deze crisis terug hét ontmoetingsmoment van het jaar zal worden van de verpakkingssector. Het wordt ongetwijfeld in alle opzichten een onvergetelijke editie”, laat Easyfairs weten. In aanloop naar de beurs organiseert Easyfairs ook een kick-off webinar om alle operationele zaken en eventuele geldende veiligheidsmaatregelen toe te lichten. Exposanten ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

www.empack.be