HomeNieuwsBeurzen en evenementenEAMTM ondersteunt beurs Resale Stuttgart

EAMTM ondersteunt beurs Resale Stuttgart

resale-klDe machinehandelaren die lid zijn van de EAMTM juichen de verhuizing van de vakbeurs Resale van Karslruhe naar Stuttgart toe en zetten daarom hun partnerschap met de Resale-organisatie voort. Dit heeft de EAMTM besloten op haar jaarvergadering in Evian (Frankrijk).

Messe Karlsruhe (licentiegever) werkt voor de Resale, de internationale vakbeurs voor gebruikte machines en installaties, voortaan samen met Messe Stuttgart (organisator). Voor de verhuizing is gekozen, zo schrijft Metaalnieuws, omdat het nieuwe beursterrein in Stuttgart (bij de luchthaven) meer perspectief biedt op groei en versterking van het internationale karakter van het evenement.

De EAMTM (European Association of Machine Tool Merchants) gaat hier in mee, zo bleek begin juli tijdens de jaarvergadering. “We hebben samen met onze leden het merk Resale gedurende meer dan anderhalf decennium over de hele wereld bekend gemaakt. Voor ons als belangenbehartiger van meer dan tweehonderd Europese handelsondernemingen is het belangrijk midden in de markt aanwezig te zijn, daarom hebben onze leden voor de voortzetting van het EAMTM-Resale partnerschap gekozen”, legt de nieuw verkozen voorzitter Hans-Jürgen Geiger uit. Hij is de opvolger van Reint-Jan Voortman van Voortman Machines uit Rijssen.

Ulrich Kromer von Baerle, directeur van de Messe Stuttgart, heeft grote plannen met de Resale: “Met het uitgebreide evenementconcept en de inhoudelijke uitbreiding met de thema's resale, retooling, retrofit, retrobuilt, remanufacturing, removal, reconfiguration en recycling hebben we de suggesties en wensen van de exposanten en bezoekers ter harte genomen. We zullen in de toekomst naast het kernthema metaal een aantrekkelijk exposantenveld uit de branches houtbewerking, kunststofbewerking, verpakkingsmachines,voedingsmiddelen- en drankentechnologie, textielmachines, meet- encontrolemiddelen, bouw- en landmachines, bedrijfsvoertuigen en druk- en papierverwerking bieden.”

De eerste gebruikte machinebeurs Resale in Stuttgart vindt plaats van 6 tot en met 8 april 2011. Op het zelfde tijdstip vindt in Keulen voor het eerst de Usetec plaats, een nieuwe vakbeurs voor de gebruikte machinehandel. Deze wordt georganiseerd door Messe Köln, dat zich verzekerd weet van de steun van het Fachverband des Maschinen- und Werkzeug Grosshandels (FDM), een Duitse branchevereniging die altijd sterk op Resale vertegenwoordigd was.

De Nederlandse organisatie DuMA (Dutch Used Machinery Association, een branchegroep van de Metaalunie) heeft zich tot nu toe op geen enkele wijze uitgesproken met betrekking tot haar deelname aan Resale of Usetec. “De ledenvergadering zal pas in het najaar hierover een besluit nemen”, aldus DuMA-branchemanager Gerwin Klok.

Bron: Metaalnieuws