HomeNieuws"Duurzaamheid helaas geen reden voor groeiende vraag naar golfkarton"

“Duurzaamheid helaas geen reden voor groeiende vraag naar golfkarton”

De groeiende vraag naar golfkarton wordt niet geïnitieerd door het duurzaamheidaspect van dit verpakkingsmateriaal. Dat stelt commercieel directeur Arie Barendregt van De Jong Verpakking, de enige onafhankelijke golfkartonproducent van Nederland, desgevraagd in reactie op positieve geluiden vanuit Duitsland.

De Duitse vereniging van de golfkartonindustrie, de VDW, maakte onlangs tijdens haar ledenvergadering namelijk bekend dat de Duitse golfkartonproducenten ondanks de afgezwakte conjunctuur hun redelijke resultaat van 2011 dit jaar bijna zullen evenaren. “Vooral vanwege het thema duurzaamheid, waar retailers steeds meer waarde aan hechten, scoort golfkarton punten”, meende voorzitter Jan Klingele van de VDW.

Barendregt stelt echter dat duurzaamheid geen enkele rol speelt in de verschuivingen binnen verpakkingen in het algemeen en verpakkingen van golfkarton in het bijzonder. “Helaas”, stelt hij. “Duurzaam is een ‘hype' waarover iedereen het wil hebben zolang het maar niet meer kost dan de huidige verpakking die niet duurzaam is.”

Voor meer informatie:
Arie Barendregt
De Jong Verpakking
Jogchem van der Houtweg 20
2678 HA De Lier
T +31 (0)186 573 990
F +31 (0)186 573 967
www.dejongverpakking.nl
a.barendregt@dejongverpakking.nl