HomeNieuwsVerpakkingenDutch Cups begint zelfstandige productie duurzame plastic glazen

Dutch Cups begint zelfstandige productie duurzame plastic glazen

Bij Dutch Cups streven we voortdurend naar verbetering van de productieprocessen. De meest recente en grootste ontwikkeling tot nu toe is de start van de eigen productiefaciliteit voor herbruikbare glazen, dit gebeurd in het pand van ons kantoor in Lelystad. De herbruikbare bekers van Dutch Cups werden altijd al in Nederland geproduceerd. Maar nu is de productie uitgebreid met onze eigen faciliteiten, waardoor we niet alleen sneller kunnen produceren, maar ook met een kleinere ecologische voetafdruk.

Vorige week hadden we de eer om de herfstborrel van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) bij ons te organiseren, een speciale gelegenheid die we te danken hadden aan het winnen van de BKL Award begin van dit jaar. Tijdens deze borrel hebben wij de nieuwe productiehal officieel geopend. Deze ceremonie geleid door Directeur Sandra Kamp van de BKL en onze eigen Dennis Valent, was het perfecte moment om onze geavanceerde productiefaciliteit voor het eerst te presenteren. We waren verheugd om deze bijzondere mijlpaal te delen met bedrijven uit de lokale bedrijfswereld, waarbij we betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en toewijding aan innovatie en duurzaamheid konden benadrukken.

In de nieuwe productiehal staan nieuwe full electric spuitgietmachines die circa 75% energiezuiniger zijn dan hydraulische aangedreven machines. Hiermee kunnen we herbruikbare bekers produceren en tevens andere herbruikbare verpakkingen. Met het geavanceerde IML-systeem (In-Mould Labeling) kunnen we bekers bedrukken met full colour foto images en logo’s. IML is een techniek waarbij het etiket direct in het product wordt verwerkt tijdens het maken ervan, wat zorgt voor een duurzame en kwalitatief hoogwaardige finish. Het label is gemaakt van hetzelfde materiaal als de bekers waardoor deze 100% recyclebaar is.

Naast deze IML-machine, hebben we ook geïnvesteerd in een 6 kleuren tampondruk machine, waarmee we onze bekers kunnen voorzien van een opdruk. In de productiehal staan ook andere machines die ons in staat stellen meer dan 100 verschillende soorten herbruikbare plastic glazen te produceren. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat we nog sneller en duurzamer herbruikbare bekers kunnen produceren.

We beheersen nu het hele traject van de herbruikbare bekers, van productie tot recycling. Dit houdt in dat we niet alleen de bekers produceren, maar ook bedrukken, leveren, verhuren, en schoonmaken in ons eigen spoelcentrum. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de bekers op te slaan in ons magazijn, waarbij we ook het voorraadbeheer voor onze klanten verzorgen. Aan het eind van hun levensduur recyclen we de bekers met onze eigen maalmolen, waardoor het materiaal opnieuw ingezet kan worden voor het produceren van nieuwe producten. Deze allesomvattende benadering stelt ons in staat om onze klanten een duurzame en volledig geïntegreerde dienstverlening te bieden, iets wat ons uniek maakt.

We blijven ons inzetten voor het leveren van herbruikbare bekers en plastic glazen voor een veiligere en duurzamere drinkervaring, zowel voor evenementen, horeca, kantooromgevingen, sport- en scoutingverenigingen en alle andere plekken waar men geniet van een drankje.

www.dutchcups.nl