HomeNieuwsBedrijven en personenDuitse tak Rovema vraagt faillissement aan

Duitse tak Rovema vraagt faillissement aan

rovema-logoDe Duitse producent van verpakkingsmachines Rovema Verpackungsmaschinen GmbH heeft te samen met haar dochteronderneming Hassia Piltz faillissement aangevraagd. De bedrijven, die onderdeel uitmaken van de Global Packaging Group, voeren momenteel gesprekken met investeerders in de hoop een definitieve ondergang te voorkomen, zo melden diverse media.

Andere bedrijven onder de paraplu van de Global Packaging Group, waaronder het verkoopkantoor in Nederland, Rovema Packaging Machines in het Verenigd Koninkrijk en het Duitse Rovema Verpackungsservice GmbH, worden naar verluidt vooralsnog niet getroffen door het door Rovema Verpackungsmaschinen GmbH en Hassia Piltz aangevraagde faillissement.

“Rovema Verpackungsservice GmbH is, net als de andere bedrijven binnen de groep, een zelfstandige onderneming en zal derhalve geen hinder ondervinden van een eventueel faillissement van Rovema Verpackungsmaschinen GmbH. Onze activiteiten worden ongewijzigd voortgezet met de kwaliteit en betrouwbaarheid die men van ons gewend is”, aldus directrice Marie Diehl van Rovema Verpackungsservice GmbH.

Rovema heeft productielocaties in Duitsland, de Verenigde Staten en Spanje. Daarnaast beschikt Rovema over verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië en Polen. Werekdwijd werken er meer dan 700 mensen bij Rovema.