HomeMachinesPrimair verpakkenDuits familiebedrijf Baumann investeert in traysealer van Sealpac

Duits familiebedrijf Baumann investeert in traysealer van Sealpac

Baumann Vertriebs investeert in een Sealpac A6 dubbelbaans traysealer voor top sealing met duurzame rPET-trays verpakking. Verse bessen zijn een echte krachtsnack: licht en smakelijk, weinig calorieën en veel waardevolle vitamines, zeer geschikt voor gebruik in muesli, smoothies of yoghurt, maar ook voor gebak en nog veel meer.

Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar via de firma Baumann Vertriebs GmbH & Co. uit Geiselhöring in Zuid-Duitsland. Dit familie bedrijf, dat al meerdere generaties bestaat, is sinds 1995 actief in de bessensector. Met een team van 64 medewerkers en ongeveer 780 direct tewerkgestelde seizoensarbeiders teelt Baumann ongeveer 960 hectare land en levert het aan voedselretailers in heel Duitsland, evenals Oostenrijk en Zwitserland.

Het bedrijf voelt duidelijk de groeiende bessentrend. Vanaf dit seizoen levert Baumann zijn vers fruit in trays gemaakt van grondstofbesparend rPET. In plaats van een klikdeksel te gebruiken, worden deze trays nu verzegeld met een dunne, afpelbare topfolie. Hiervoor is een Sealpac A6 traysealer aangeschaft.

www.ultrapak.nl