HomeNieuwsBedrijven en personenDuijvestijn verpakt Spaanse tomaten voor Sainsbury’s

Duijvestijn verpakt Spaanse tomaten voor Sainsbury’s

Het verpakkingsbedrijf van de gebroeders Duijvestijn uit Pijnacker verpakt sinds vorige week Spaanse tomaten voor het Britse supermarktconcern Sainsbury’s. Het is een nieuwe klant die wordt beleverd in opdracht van Greenery UK. Voor Duijvestijn is dit het eerste winterseizoen dat het importproduct verpakt. Volgens Remco Duijvestijn betekent dit ook de invoer van strenge hygiëneregels. “We willen absoluut voorkomen dat als er tuta absoluta wordt aangetroffen in het importproduct we onze eigen kassen besmetten.”

De verpakkingshal ligt in de nabijheid van de kassen. “We volgen scherp het hygiëneprotocol van het Productschap Tuinbouw. We hebben al langer vallen in de kassen hangen, maar nog niets in aangetroffen.”

Ook zomerproduct leveren

Remco Duijvestijn verwacht een langdurige relatie met de Britse keten. “De intentie is uitgesproken om ook ons zomerproduct te leveren. We kijken eerst hoe het winterseizoen uitpakt.” Duijvestijn verpakt de zes losse tomaten zonder schaaltjes, wat de Britse supermarktketen een forse besparing aan afval oplevert. Sainsbury’s maakte verder bekend de gemalen tomaten in blik te vervangen door kartonverpakkingen, uit afvaloverwegingen.

Bron: Agrarisch Dagblad/DeGroentenenFruit.nl