HomeMachinesEtiketteren en printenDuidelijkheid in de keuken met de FreshTrax analyse van Avery Dennison

Duidelijkheid in de keuken met de FreshTrax analyse van Avery Dennison

avery-hollywood-1

Avery Dennison Printer Systems Division, een wereldwijd erkende marktleider op het gebied van print- en etiketteeroplossingen, heeft de FreshTrax™ analyse geïntroduceerd. De analyse is specifiek ontwikkeld voor de horecasector en kan worden toegepast in iedere denkbare commerciële keuken.

avery-logoIn de horecasector zijn er talloze wet- en regelgevingen waaraan een commerciële keuken moet voldoen. Dit kan onduidelijkheid veroorzaken en resulteren in extra druk op het keukenpersoneel, die vervolgens minder tijd heeft voor het bereiden van maaltijden. De FreshTrax™ analyse is bedoeld om hierin duidelijkheid te scheppen en aan te geven waar sneller en efficiënter kan worden gewerkt om kosten te besparen. Bij een FreshTrax™ analyse worden de volgende zes stappen genomen:

 • Analyse van bedrijfsdoelstellingen
 • Analyse van de huidige werkwijze
 • Analyse van de processen
 • In kaart brengen van de belangrijkste processen
 • Aanbevelingen ontwikkelen
 • Oplossing

Aan de hand van deze stappen maken de specialisten van Avery Dennison een grondige analyse van de datumcodering en de voedselrotatiemethoden en komen op basis van de bevindingen met een uitgebreid rapport. In deze rapportage doet Avery Dennison aanbevelingen waar nog besparingen mogelijk zijn. Vervolgens worden er, in nauwe samenwerking met de klant, oplossingen gevonden waarmee de volgende voordelen te behalen zijn:

 • Verbeterde productiviteit 
 • Lagere arbeidskosten
 • Correcte identificatie 
 • Duidelijk leesbare labels
 • Voldoen aan HACCP 
 • Uitstekende voedselveiligheid
 • Minder verspilling

“De FreshTrax™ analyse, gebasseerd op de expertise van Avery Dennison in de Horecasector, is een belangrijk onderdeel van onze adviserende benadering. Met het uitvoeren van een grondige FreshTrax™ analyse brengen wij in kaart waar de belangrijkste verbeteringen te behalen zijn. Hierdoor kunnen wij onze klanten voorzien van een op maat gemaakte oplossing en helpen de bedrijfsprocessen te versnellen”, aldus Allerd Teunissen, Sales Manager Benelux bij Avery Dennison. 

Eén van de oplossingen die de bedrijfsprocessen kan versnellen is de FreshMarx™ 9415TM AutoMarx. Dit is een snelle, gebruiksvriendelijke printer en verkrijgbaar met zowel één als twee thermisch-direct printkoppen. Deze oplossing stelt restaurants, hotels en cateringbedrijven in staat het bereide voedsel snel te voorzien van datumcodering om het veilig te kunnen opbergen. Dankzij de printer met twee printkoppen kunnen er zelfs twee etiketten tegelijk worden geprint: bijv. een eerste etiket met informatie over de ingrediënten en de voedingswaarde voor afhaalmaaltijden en een tweede met informatie over het bereiden van de maaltijd en het verwijderen van de verpakking.

Met dit geautomatiseerde systeem zijn tijdrovende methoden zoals handgeschreven etiketten, daglabels, uit het hoofd berekenen hoe lang iets nog houdbaar is en giswerk verleden tijd. Met één druk op de knop wordt een accuraat etiket met de vervaldatum geprint. Dit etiket voldoet aan de HACCP-regels op het gebied van voedselveiligheid. Het automatiseren van deze processen betekent dat keukenpersoneel niet langer zelf de datum en tijd hoeft te berekenen. De gebruiker selecteert via de intuïtieve interface op het touchscreen de categorie, het product en het aantal gewenste etiketten – de printer doet de rest.

avery-freshmarx

Kijk voor meer informatie op www.averydennison.com.