HomeNieuwsBedrijven en personenDuFor verhoogt efficiëntie en kwaliteit met nieuw laboratoriumapparatuur

DuFor verhoogt efficiëntie en kwaliteit met nieuw laboratoriumapparatuur

DuFor, ontwikkelaar van op maat gemaakte polymeren voor de industrie, heeft haar laboratorium uitgebreid met een nieuwe viscositeit- en kleurmeter als ook een nieuwe kwaliteitscontroledatabase. De nieuwe kleurmeters zijn bijzonder accuraat en zorgen ervoor dat proefmonsters binnen bepaalde kleurtoleranties vallen. De viscositeitsmeters zorgen ervoor dat zelfs kleine veranderingen in de viscositeit gemeten kunnen worden.

De metingen worden gebruikt om de parameters in het proces snel aan te kunnen passen. Beide meters zijn volledig geautomatiseerd en gekoppeld aan een nieuwe kwaliteitscontroledatabase. Dit bespaart veel tijd en werk en verhoogt de efficiëntie en kwaliteit, waardoor er meer tijd overblijft voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten.

Niels Hoffard, R&D Manager vertelt: “Voor onze producten zijn de viscositeits- en kleurmetingen essentieel, deze worden continue gecontroleerd in ons kwaliteitsproces. De investeringen in de apparatuur en de database onderschrijven onze ambities om duurzame, kwalitatief hoogstaande en kostenefficiënte producten te leveren aan de markt. Voor ons zusterbedrijf Cumapol in Emmen hebben we de identieke apparatuur gekocht, dus vanaf nu kunnen we de kwaliteitsdata één op één vergelijken. Dit bevestigt de verticale integratie van onze groep. De Cumapol productielocatie is onze interne partner voor het produceren van de speciale polyesters voor onze klanten. DuFor en Cumapol willen in de markt van polyesterspecialiteiten voorop lopen.”

DuFor is vanaf nu in staat om meer accurate testresultaten aan te bieden en dit scheelt tijd in het kwaliteitsmetingsproces. Met deze nieuwe apparatuur verwacht DuFor de kwaliteit te verbeteren en de productontwikkelingen te vergroten. Dit zorgt volgens het bedrijf voor meer toegevoegde waarde voor de klant.

Kijk voor meer informatie op www.dufor.nl.