HomeNieuwsBedrijven en personenDSB failliet verklaard

DSB failliet verklaard

dsbDe rechtbank in Amsterdam heeft de DSB Bank van Dirk Scheringa gisteren failliet verklaard, zo meldt Trouw. Een gegadigde haakte af, het reddingsplan mislukte en Wouter Bos springt niet bij. Vrijdag gaf de rechtbank DSB nog een weekend de tijd om overeenstemming te bereiken met een Amerikaanse overnamekandidaat. Dat is op niets uitgelopen. Zondagavond zei ook Dirk Scheringa zelf geen mogelijkheden meer te zien voor een doorstart. “Het is voorbij”, zei hij.

Bij de rechtbank waren maandagochtend slechts weinig mensen, in tegenstelling tot bij de vorige zitting over DSN. Ook Scheringa kwam niet.

Toen was gebleken dat een Amerikaans investeringsfonds, naar verluidt het Texaanse Lone Star, de bank niet wilde kopen, riep de DSB-directie nog de hulp in van minister van Financiën Wouter Bos.

Met een kapitaalinjectie van 100 miljoen euro had DSB Bank aanvankelijk nog gehoopt ’Plan B’ in werking te kunnen zetten. Dat plan van financieel deskundige Adriaan Dorrepaal bestond eruit dat de tegoeden van spaarders deels zouden worden omgezet in aandelen om de bank te redden.

Het ministerie van Financiën liet echter weten ’geen partij’ te zijn in de kwestie. „Het is een zaak van de bewindvoerders en de rechter”, zei een woordvoerster.

Bron: Trouw