DS Smith verkoopt divisie Plastics voor 585 miljoen dollar

DS Smith is verheugd aan te kondigen dat het overeenstemming heeft bereikt om de divisie Plastics aan Olympus Partners te verkopen voor een waarde van 585 miljoen dollar (ongeveer 450 miljoen pond). De divisie Plastics omvat de kunststoffenactiviteiten van DS Smith, waaronder flexibele kunststoffen, harde kunststoffen en schuimproducten.

De verkoop vormt een belangrijke stap in de voortdurende vooruitgang van DS Smith als leider in duurzame verpakkingen en versnelt het programma van schuldafbouw naast organische cashflow. “Ik ben verheugd om te bevestigen dat we overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van onze divisie Plastics. De transactie is zowel financieel als strategisch aantrekkelijk voor DS Smith. Mijn collega’s in de divisie Plastics hebben hard gewerkt om het bedrijf uit te bouwen tot het succes dat het vandaag is en die kwaliteit is erkend door Olympus Partners”, aldus Miles Roberts, Group Chief Executive bij DS Smith.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden inclusief wettelijke goedkeuringen, waarvan de voltooiing naar verwachting zal plaatsvinden in de tweede helft van dit kalenderjaar.

www.dssmith.com