HomeNieuwsBedrijven en personenDS Smith: verhuizing en overname niet onopgemerkt gebleven

DS Smith: verhuizing en overname niet onopgemerkt gebleven

In juni vorig jaar werd de gehele verpakkingsdivisie van SCA Packaging overgenomen door DS Smith. Voor het Britse concern was de overname een uitbreiding van het te beleveren gebied. Sinds 1 januari is de toenmalige afdeling van SCA Packaging verhuisd van De Lier naar Hoek van Holland en is de opslagcapaciteit flink opgeschaald. Aan de werkzaamheden van de vestiging is niets veranderd.

Op de nieuwe locatie is veel meer ruimte: de oppervlakte ging van 5000 naar 13500 m2. De extra ruimte wordt gebruikt voor opslag. “Daardoor kunnen we onze klanten beter van dienst zijn. In de productieruimte staan 21 machines opgesteld, waarmee 40.000 dozen per uur opgezet kunnen worden”, zegt Henk van Raalte van DS Smith in een artikel op de website AGF.nl.

De golfkarton verpakkingen komen grotendeels van de fabrieken van DS Smith Packaging. De verpakkingen zijn gefabriceerd uit gerecycled karton en papier. Dat die duurzaamheid en recycling steeds belangrijker wordt bij klanten merken ze niet veel van, omdat dit altijd al hoog in het vaandel stond bij DS Smith Packaging. Henk van Raalte: “Nieuw papier gebruiken we nauwelijks, 99% is gerecycled. Vanuit de retail komt het soms op dat men papier van FSC-gecertificeerd hout wil. We verwerken echter uitsluitend papier met FSC-keurmerk.”

Kijk voor meer informatie op www.dssmith-packaging.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: AGF.nl