Home Nieuws Verpakkingen DS Smith ontwikkelt 100% kartonnen verpakkingen voor tomaten

DS Smith ontwikkelt 100% kartonnen verpakkingen voor tomaten

Een gezamenlijke inspanning van drie actoren uit de groenten- en fruitsector, Solarenn, DS Smith en ETpack, heeft geholpen om de tomatenverpakkingen in de hele keten te optimaliseren. Het gemeenschappelijke doel? Overgaan op duurzamere oplossingen en het uitbannen van wegwerpplastic. Daarom hebben zij een 100% kartonnen verpakking ontwikkeld die eco en innovatief is en maximale flexibiliteit en zichtbaarheid van het product mogelijk maakt.

DS Smith heeft voor Solarenn een volledig nieuwe verpakking uit twee delen ontwikkeld: een tray en een deksel. De onbedrukte tray is gemaakt van golfkarton en de bovenkant is gemaakt van massief karton. De bovenkant is mechanisch aan de tray bevestigd en een pre-cut aan de zijkant van de verpakking maakt het mogelijk de verpakking gemakkelijk te openen.

De nauwkeurige en aanpasbare cut-outs op de bovenkant helpen de zichtbaarheid van het product te vergroten. Op logistiek vlak bespaart deze oplossing met aparte delen 10 tot 15% in vergelijking met het verzenden van trays met de deksels eraan vast. De impact op het milieu wordt dus geoptimaliseerd door het aantal vrachtwagens op de weg te verminderen.

www.dssmith-packaging.nl