HomeNieuwsBedrijven en personenDS Smith ondersteunt sportieve wielerprestatie voor kankeronderozek

DS Smith ondersteunt sportieve wielerprestatie voor kankeronderozek

Onlangs leverden duizenden zielsgenoten een fantastische sportieve wielerprestatie. Tijdens de 1000 km Kom op tegen Kanker zamelden zij 5,7 miljoen euro in voor kankeronderzoek.

Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, had de praktische organisatie in handen. Alles was dus tot in de puntjes verzorgd. Niet minder dan 1.140 teams en maar liefst 8.407 fietsers fietsten 1.000 km, onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. En dat vier dagen lang! Niet minder dan 2.400 vrijwilligers en 6.600 supporters gaven hun steun aan hun wielervrienden.

Dit jaar participeerde voor het eerst een internationaal peloton met solofietsers die de 1.000 km fietsen vanuit Frankrijk richting Mechelen. Om de kostbare fietsen na gebruik veilig en onbeschadigd terug in Frankrijk te krijgen waren speciale grote fietsverpakkingen nodig, welke door DS Smith Tilburg op een machine geproduceerd werd die daar speciaal voor geschikt is.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: “‘De fietsers overtreffen jaar na jaar onze stoutste dromen. Met hun sportieve prestatie zamelden ze de voorbije tien jaar meer dan 30 miljoen euro in voor kankeronderzoek. Ik ben alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs en supporters ontzettend dankbaar.”

www.dssmith-packaging.nl