HomeNieuwsVerpakkingenDS Smith lanceert duurzame verpakking voor temperatuur gevoelige leveringen

DS Smith lanceert duurzame verpakking voor temperatuur gevoelige leveringen

DS Smith, het toonaangevende duurzame verpakkingsbedrijf, heeft vandaag een nieuwe samenwerking met TemperPack aangekondigd voor de introductie van ClimaCell. Het biedt hiermee duurzame isolerende verpakkingen voor de levering van temperatuurgevoelige goederen zoals maaltijdboxen, bederfelijke levensmiddelen en medische producten.

Het product, dat is gemaakt van papier en bio-based materialen, kan eenvoudig door de consument met het oud papier worden meegegeven voor recycling. Het vervangt het moeilijk te recyclen EPS-schuim (geëxpandeerd polystyreen), waarvan jaarlijks meer dan 350.000 ton in verpakkingen wordt gebruikt, terwijl slechts een derde van dit plastic verpakkingsafval in Europa wordt gerecycled.

Marc Chiron, Sales, Marketing en Innovations Director bij DS Smith Packaging: “DS Smith is vastberaden het voortouw te nemen in de transitie naar een meer circulaire economie, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van partnerschappen om snel duurzame oplossingen te ontwikkelen en toe te passen. Ik ben er trots op dat ik onze samenwerking met TemperPack voor een circulair product als ClimaCell kan aankondigen. Een bewezen concept in de VS, we zullen deze innovatieve oplossing voor de bescherming van temperatuurgevoelige goederen naar Europa brengen en zo ons aanbod binnen de circulaire economie uitbreiden.”

Het partnerschap is des te belangrijker omdat blijkt dat Covid-19 de markt voor e-commerce blijft stimuleren. Uit recent onderzoek van DS Smith is gebleken dat 62% van Europese consumenten van plan is om net zoveel, of meer, de boodschappen online te blijven bestellen zodra alle maatregelen zijn opgeheven. Voor maaltijdboxen lag dat percentage op 49%. Met zo'n ingrijpende verandering in het koopgedrag zijn zowel DS Smith als TemperPack van mening dat de introductie van dergelijke duurzame producten van vitaal belang is om de overgang naar een circulaire economie te waarborgen en een aanzienlijke toename van de verspilling te voorkomen.

ClimaCell liners zijn een gepatenteerde, thermische isolatiebarrière met dempende beschermende eigenschappen, waardoor het een ideale vervanging is voor probleemplastic zoals EPS-schuim, het belangrijkste materiaal dat wordt gebruikt om temperatuurgevoelige goederen tijdens het transport te beschermen. De introductie van ClimaCell is een van de manieren waarop DS Smith zijn Circular Design Principles realiseert en de markt een hoogwaardige, duurzame oplossing biedt.

Als onderdeel van de onlangs gelanceerde Now and Next Sustainability Strategy zet DS Smith verpakkingen en recycling in om de circulaire economie mogelijk te maken. Een van de aandachtspunten is het vervangen van probleemkunststoffen door duurzame alternatieven. Meer details over de bredere duurzaamheidsstrategie zijn hier te vinden.

www.dssmith-packaging.nl