DS Smith krijgt eervolle vermelding bij Ecodesign Awards

Elk jaar daagt OVAM, het trefpunt voor duurzame productinnovatie, studenten uit om een duurzaam product te ontwerpen dat de wereld verandert. De beste inzendingen, van filters voor wasmachines tot biogasvergisting, maken kans op de Ecodesign Award, waarmee talentvolle ontwerpers worden geïnspireerd om ook in de toekomst aandacht te blijven houden voor duurzame productinnovatie.

DS Smith Gent ondersteunde de Belgische studente Ine Desmet met de ontwikkeling van de verpakking van haar project Zwamwerk, een educatieve kit die helder uitlegt wat biologie en ecologie te bieden heeft aan de hand van afbreekbaar biologisch materiaal. Het leverde haar een eervolle vermelding van de organisatie op. “Gelukkig kon ik gebruik maken van DS Smith’s expertise en advies in het uitvoeren van de verpakking om zo de doos ook volgens alle duurzame aspecten in het plaatje te laten kloppen”, vertelt Ine Desmet.

Het PackRight Centre van DS Smith België was nauw betrokken bij de totstandkoming van de verpakking. “Ine heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Ecodesign Awards voor studenten. Ze ontwierp met ons een educatieve kit voor scholen om zelf paddenstoelen te leren kweken”, vertelt Jan Vandewalle, manager van het PackRight Centre van DS Smith België.

Door actief studenten aan te trekken en te begeleiden bij hun masterproef of thesis stimuleert DS Smith ‘sustainability by design’ bij de nieuwe generatie ontwerpers.

www.dssmith-packaging.nl