HomeDossiersDuurzaamheidDS Smith geeft inzage in prestaties met nieuw Sustainability Report

DS Smith geeft inzage in prestaties met nieuw Sustainability Report

DS Smith, het duurzame verpakkingsbedrijf, geeft zijn Sustainability Report vrij, waarin het aankondigt dat het zeven van zijn belangrijkste duurzaamheidsmijlpalen heeft gehaald – waaronder het halen van doelstellingen op het gebied van de circulaire economie, bosbeheer, maatschappelijke betrokkenheid en water management

Het duurzaamheidsverslag 2021 van het FTSE100-bedrijf onthulde dat het in het afgelopen jaar alle 700 ontwerpers heeft opgeleid op het gebied van de circulaire economie – waardoor ze Circular Design Principles konden inbouwen in honderdduizenden verpakkingsontwerpen voor klanten.

Alle bossen van het bedrijf hadden een certificering voor bosbeheer gekregen en het bedrijf behield de certificering van de Forest Stewardship Council (FSC) voor al zijn locaties, waarmee het voldeed aan de hoogste normen voor duurzame bosbouw op de markt.

Elke vestiging van DS Smith met meer dan 50 werknemers was betrokken bij een activiteitenprogramma om de lokale gemeenschap te steunen, terwijl plannen om water te verminderen, te hergebruiken en te recycleren werden uitgevoerd op 25 van de vestigingen van de onderneming met een risico op waterstress, ondersteund door regelmatige waterprestatiebeoordelingen.

Uit het rapport bleek dat het bedrijf zijn doelstelling had gehaald om 100% gerecycled of chain of custody gecertificeerd papier in te kopen en dat het ervoor had gezorgd dat alle locaties die 90% van het energieverbruik voor hun rekening nemen, ISO 50001-gecertificeerd waren. Deze wereldwijd erkende norm maakt een gecoördineerde aanpak mogelijk om de vooruitgang te toetsen aan de doelstellingen.

Het duurzaamheidsverslag 2021 is de eerste voortgangsupdate van de onderneming sinds de lancering van haar duurzaamheidsstrategie Now and Next in september vorig jaar. Uit het verslag blijkt ook dat DS Smith:

  • Koolstofemissies verminderde met 23% per ton productie in vergelijking met 2015 en met 4% per ton productie in vergelijking met vorig jaar – ter ondersteuning van de doelstelling van de onderneming om tegen 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken
  • 36.672 LED-lampen installeerde op 96 locaties over de hele wereld, waardoor ongeveer 14.000 ton CO2 per jaar wordt bespaard – nog eens negen locaties worden onderzocht, waardoor het aantal LED-lampen tot ongeveer 40.000 zou kunnen stijgen.
  • Het afgelopen jaar 57 biodiversiteitsprojecten in zijn lokale gemeenschappen lanceerde – nog eens 47 biodiversiteitsprojecten zijn in behandeling, van bloemenweiden en gemeenschapstuinen tot insectenhotels en vijvers, waardoor het op schema ligt om 100 projecten tegen 2025 in heel Europa en Noord-Amerika te bereiken.
  • Behaalde een ‘AA' MSCI-score, vergeleken met ‘A' vorig jaar, gemeten door externe ESG-ratingbureaus – het hoogste cijfer van alle branchegenoten – en kreeg ook een ‘A-‘ in Circulytics, het meest uitgebreide meetinstrument voor prestaties in de circulaire economie, zoals ontwikkeld door de Ellen MacArthur Foundation, vergeleken met een ‘B+' vorig jaar.

Wouter van Tol, Head of Sustainability, Community and Government Affairs van DS Smith: “Ons Duurzaamheidsverslag 2021 geeft een belangrijke update van onze vooruitgang bij het bereiken van onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen in het afgelopen jaar. Ik ben blij dat we een aantal van onze belangrijkste doelstellingen hebben gehaald, waaronder die voor bosbeheer, maatschappelijke betrokkenheid en het trainen van onze ontwerpers op het gebied van de circulaire economie. Door verpakkingen opnieuw te definiëren en duurzaamheid centraal te stellen bij alles wat we doen, kunnen we onze impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd innovatieve ontwerpoplossingen creëren die voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Download duurzaamheidsverslag