HomeNieuwsBedrijven en personenDS Smith focust op impact in hele keten voor duurzame verpakkingen

DS Smith focust op impact in hele keten voor duurzame verpakkingen

DS Smith hanteert een uniforme aanpak om haar gesloten kringloopmodel te optimaliseren. Het bedrijf zet daarbij haar expertise in om een duurzame eenvoud te creëren in toeleveringsketens die anders zeer complex zijn. DS Smith noemt dit ‘Supply Cycle Thinking’. In dit artikel leggen medewerkers vanuit verschillende afdelingen van het bedrijf uit hoe zij ‘Supply Cycle Thinking’ tot leven brengen.

Het inspireren van klanten

DS Smith begint in haar denken altijd bij de klant. In heel Europa laten PackRight en Impact Centres het belang zien van materialen en ontwerpen. Revolutionaire technologie zoals Made2fit en DISCS stellen klanten in staat om nieuwe uitdagingen aan te kunnen in een van de meest veranderlijke toeleveringsketens van allemaal, namelijk e-commerce.

“Het zoeken naar een balans tussen het beschermen van de verpakking en het beperken van de hoeveelheid gebruikte materialen is een constante uitdaging voor retailers”, zegt Isabel Rocher, Hoofd E-commerce Solutions. “Ook de consument wil geen beschadigde producten ontvangen, of te maken krijgen met teveel verpakkingsmateriaal.”

Zorgen voor hoge kwaliteit bevoorrading

De Recycling Divison van DS Smith loopt met een afhandeling van meer dan 5,2 miljoen ton vezels per jaar, voorop in Europa op het gebied van recycling van karton en papier. Het is de taak van de Recycling Divison om vezels van hoge kwaliteit in te kopen om de papiermolens van DS Smith te bevoorraden. Stringente kwaliteits- en consistentietesten van het papier door middel van PACE zijn essentieel om de productie van betrouwbaar papier en verpakkingsmateriaal te waarborgen. Het inkopen van de juiste kwaliteit recyclaat tegen de juiste prijs is hiervoor van groot belang.

“Hoe beter het decontaminatieproces werkt, hoe schoner het papier dat wordt aangeboden aan de molen”, legt Todor Kostadinov, Machine Operator van Trakia Mill in Bulgarije uit. “Recycling is de toekomst en noodzakelijk voor onze planeet en ik ben er trots op dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.” Verwachtingen met betrekking tot kwaliteit komen overal steeds hoger te liggen. In de ‘Scenario’s voor de toekomst’ van DS Smith voor 2025 werden stringente vereisten voor export naar China genoemd. Deze worden nu al ervaren door de bedrijfstak.

Verpakkingsproductie

De Packaging Division van DS Smith creëert golfkartonnen dozen die er aantrekkelijk uit zien, klaar zijn voor de retail, snel uit te pakken en eenvoudig te recyclen, waarna ze terugkeren naar het begin van de supply cycle.

“Wij voeren papierrollen door de golfkarton- en verwerkingsmachines”, zegt Mika Nieminen, Operator van de Tampere Box Plant in Finland. “Ik zorg ervoor dat producten van hoge kwaliteit zijn en dat wij duurzaam te werk te gaan door zo weinig mogelijk te verspillen en door in water oplosbare inkten te gebruiken. Het is geweldig om op deze milieubewuste wijze deel uit te maken van de toeleveringsketen!”

Kijken naar de toekomst

Het kringloopmodel van DS Smith en leidende innovaties in de bedrijfstak garanderen duurzame groei. Vezels circuleren om waardevolle producten te creëren, met een minimale hoeveelheid afval en een positief domino-effect op de efficiëntie in de toeleveringsketens van klanten.

Klim hier om een film te bekijken om dieper in het businessmodel van DS Smith te duiken ‘Van doos tot doos in veertien dagen’.

Kijk voor meer informatie op www.dssmith-packaging.nl.