HomeDossiersDuurzaamheidDS Smith verduurzaamt verpakkingen en logistiek Stoffels Tomaten

DS Smith verduurzaamt verpakkingen en logistiek Stoffels Tomaten

In het verleden werden de omdozen van Stoffels Tomaten volledig opgezet aangeleverd. De logistieke keten was daardoor niet effeciënt en opslag werd een probleem. De dozen komen nu plat aan en worden met een automatische opzetmachine ter plekke opgezet.

Stoffels Tomaten en verpakkingsproducent DS Smith verduurzaamden onlangs het verpakkingsontwerp en de logistiek rondom de aanlevering van tomatentrays. Hierdoor spaart Stoffels jaarlijks maar liefst 146 vrachtwagenritten uit. Ook werd de papierkwaliteit geoptimaliseerd wat ervoor zorgt dat onnodig gebruik van materialen wordt vermeden en is de huisdoos nu gemaakt van 100% recycleerbaar karton.

De activiteiten zijn onderdeel van de duurzaamheidsaanpak van DS Smith, waarbij het bedrijf zich inzet om de transitie naar de circulaire economie te leiden en tegelijkertijd meer circulaire oplossingen voor haar klanten en de bredere samenleving te leveren – door probleemplastics te vervangen, CO2 uit de supply chains te halen en innovatieve recyclingoplossingen te bieden. DS Smith kondigde onlangs een R&D- en innovatiepakket ter waarde van 115 miljoen euro (100 miljoen pond) aan om zijn werkzaamheden in de Circulaire Economie te versnellen in ontwikkelde Circular Design Metrics waarmee afnemers de circulariteit van hun verpakkingen kunnen beoordelen.

www.dssmith.com